01 Μαρτίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μαζική και μαχητική ήταν η σημερινή απογευματινή αντιπολεμική κινητοποίηση (Τρίτη 1/3/22) που κάλεσαν Οργανώσεις και Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλουν το πολεμικό μακελειό που εκτυλίσσεσαι στην Ουκρανία, την εισβολή της Ρωσίας και τους εμπρηστές του πολέμου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και εξελίχθηκε σε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους. 

Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο οι διαδηλωτές έκαψαν την σημαία του ΝΑΤΟ καταγγέλλοντας την επιθετική λυκοσυμμαχία ως διαχρονικά υπεύθυνη για πολέμους, χούντες και τρομοκρατία σε βάρος των λαών. 

Στο ρώσικο προξενείο που ήταν ζωσμένο με διμοιρίες ΜΑΤ οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η αιματηρή ρώσικη εισβολή καταγγέλλοντας τα μεγαλορώσικα ιμπεριαλιστικά σχέδια. 

Η διαδήλωση κατέληξε στο κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ, με συνθήματα κατά της οποιαδήποτε εμπλοκής και συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο και κατά της τυχοδιωκτικής φίλο-Νατοϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε πλήθος κόσμου και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Μεταξύ αυτών το ΚΚΕ(μ-λ), οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΟΚΔΕ, το ΝΑΡ, η ΔΕΑ, το Ξεκίνημα, η Αριστερή Συσπείρωση, η Συνάντηση - Αναμέτρηση, η Ταξική Αντεπίθεση και διάφορες αναρχικές ομάδες.












Δεν υπάρχουν σχόλια: