21 Ιουνίου 2024

«Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;» Κάλεσμα σε Ανοιχτή Σύσκεψη 26/6 7.30μμ, στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Σε συνέχεια του κειμένου με τίτλο «Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;» που δημοσιεύσαμε στις 17/6 και έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 3.000 υπογραφές στο Avaaz, δημοσιέυουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου με ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΗ, 7.30μμ, στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 14 Ιουνίου, με πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών, δημοσιεύτηκε κείμενο καταγγελία με τίτλο «Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;». Η μεγάλη και άμεση ανταπόκριση που βρήκε, μέσα σε λίγες ημέρες, είναι πολύ ελπιδοφόρα. Επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό και αναζητά λύση. Οι πάνω από 3.000 υπογραφές και η δημοσιότητα που πήρε, καταγράφουν την αγανάκτηση απέναντι σε ένα σύστημα άδικο και μας υποχρεώνουν να πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσει να εκφραστεί και να διεκδικήσει. Για αυτό καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη όσες και όσους στήριξαν με την υπογραφή τους αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και όσους θέλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος: συλλόγους γονέων, μαθητές, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλογικότητες και σχήματα, για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

Το αίτημα να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ήταν δίκαιο από την αρχή της ψήφισής του και πλέον είναι επιτακτικό. Η "σφαγή" στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με την ΕΒΕ, αφήνουν χιλιάδες υποψήφιους εκτός των πανεπιστημίων. Να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μην ισχύσει η ΕΒΕ, για να μπορέσουν τα παιδιά του λαού να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αφόρητη πίεση που δεχόμαστε, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να μείνει βουβή και αναζητά να εκφραστεί και να διεκδικήσει. Χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και με αυταρχικό τρόπο μεθοδεύει την κατάργησή της.

Καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη
την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 7.30 μμ,
στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: