27 Μαΐου 2015

Αλεξέι Μοζγκοβόι: ανακοίνωση για τη δολοφονία του από το ΡΚΕΚ-ΚΚΣΕ

Δολοφονήθηκε ο Αλεξέι Μοζγκοβόι.
Για το θάνατο του συντρόφου μας

Στο Ντονμπάς, δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο ο διοικητής της πολιτοφυλακής των ανταρτών με το μεγαλύτερο κύρος, ο διοικητής ταξιαρχίας Μοζγκοβόι. Τώρα διαδίδονται πολλές εκδοχές περί του ποιος ακριβώς διέπραξε αυτή την ύπουλη επίθεση. Πολιτικοί, πολιτικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και απλοί ερασιτέχνες αναλύουν εκδοχές και διατυπώνουν εικασίες. Ωστόσο, εμείς γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ο Αλεξέι Μοζγκοβόι δολοφονήθηκε από όργανα του εκμεταλλευτικού κεφαλαιοκρατικού συστήματος.
Η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι ο Μοζγκοβόιι δεν ήταν απλώς ένας οπλαρχηγός, ένας πατριώτης, ένας ικανός και γενναίος πολέμαρχος. Ήταν αυτός που βρισκόταν πιο κοντά στον εργαζόμενο λαό, ήταν ο πιο κόκκινος από τους διοικητές. Στη δική του ταξιαρχία εντάχθηκαν κομμουνιστικά τμήματα και υψώθηκαν κόκκινες σημαίες με το σύνθημα: «Θάνατος στους φασίστες κατακτητές!». Αυτός είναι που υποδέχθηκε το διεθνές αντιφασιστικό φόρουμ, τη διεξαγωγή του οποίου απέρριψε η διοίκηση της Λ.Δ.Λ.
Κηρύσσοντας την έναρξη του διεθνούς φόρουμ, ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση της Λ.Δ.Λ. του απαγόρευσε τη διεξαγωγή αυτού του φόρουμ απειλώντας τον με θάνατο. Όλες οι ομιλίες του το τελευταίο διάστημα μαρτυρούν ότι δεν είχε την πρόθεση να συμβιβαστεί με την κυριαρχία των ανδρείκελων της μεγάλης αστικής τάξης στην ηγεσία των δημοκρατιών του Ντονμπάς, ότι δεν είχε την πρόθεση να συμβιβαστεί με τους εξευτελιστικούς όρους της «εκεχειρίας», που έχουν επιβληθεί στις δημοκρατίες αυτές με κοινές προσπάθειες των φασιστών του Κιέβου, των υπερατλαντικών πατρώνων τους και της ολιγαρχίας του Κρεμλίνου. Ως προς τις επιδιώξεις του και το πνεύμα του ήταν ένας αυθόρμητος κομμουνιστής. Ο λαός αποκαλεί τέτοιους ανθρώπους εξωκομματικούς κομμουνιστές. Αν και δεν ήταν και τόσο επαΐων στη μαρξιστική θεωρία, ήταν όμως σάρξ εκ σαρκός του εργαζόμενου λαού. Για αυτόν και για τους όμοιούς του είχε πει ο Πούτιν με λανθάνουσα ενόχληση, ότι είναι κρίμα να ηττάται ο ουκρανικός στρατός από κάποιους ανθρακωρύχους και οδηγούς τρακτέρ. Ήταν εχθρός όλων των αντιλαϊκών δυνάμεων, με όποια περιβολή και αν προσπαθούν να συγκαλυφθούν. Αυτός είναι ο άνθρωπος που σε γνωστές τηλεδιασκέψεις καλούσε τους στρατιώτες του ουκρανικού στρατού να στρέψουν τα όπλα κατά της ολιγαρχίας και μαζί να βαδίσουν προς το Κίεβο, από κοινού να αγωνιστούν για τη λαϊκή εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι αντικειμενικά ήταν χρήσιμος στο λαό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ήταν μισητός στους κύκλους των υποστηρικτών της κεφαλαιοκρατίας, όλων των πλευρών που εμπλέκονται σ' αυτή τη σύρραξη με τα συμφέροντά τους. Ήταν εμπόδιο για όλους εκείνους στους οποίους αρνήθηκε να υποταχθεί, που αρνήθηκε να γίνει υπάκουο όργανό τους: και για την χούντα του Κιέβου, και για τις νέες αστικές αρχές στο Ντονμπάς, και για τους ίδιους τους κουκλοπαίχτες, τόσο από την διοίκηση του Κρεμλίνου, όσο και από τις δυτικές πρωτεύουσες.
Οι μάσκες έπεσαν. Κάποιοι κατάφεραν μιαν ύπουλη μαχαιριά στην πλάτη της αντιφασιστικής αντίστασης του λαού του Ντονμπάς. Αλλά ο λαός δεν είναι πια τυφλός. Έχει αρχίσει πλέον να ωριμάζει και να βλέπει τι πραγματικά αξίζουν όλοι αυτοί που, καιρό τώρα, τον έσερναν απ' τη μύτη, συγκαλυπτόμενοι πίσω από ποικίλες εθνικιστικές και πατριωτικές ρητορείες.
Ας το μάθουν καλά λοιπόν «αυτοί»: εμείς οι κομμουνιστές, εμείς ο εργαζόμενος λαός, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τίποτε, δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε κανέναν. Κανένας εχθρός του λαού δεν θα ξεφύγει από την εκδίκηση για το θάνατο και τις συμφορές των έντιμων ανθρώπων.
Ο αγώνας κατά του φασισμού και κατά της κεφαλαιοκρατίας που τον γεννά θα συνεχιστεί!

Η γραμματεία της Κ.Ε. Του Ρωσικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΕΚ - ΚΚΣΕ).

31 σχόλια:

ulyanovism είπε...

"Ο πιο κόκκινος από τους διοικητές" Μοζγκοβόι με τον πρώην "λαϊκό κυβερνήτη" του Ντόνετσκ, ναζιστή Πάβελ Γκουμπάρεφ:

http://i.ytimg.com/vi/Xz7SmT9G0kc/hqdefault.jpg

http://i.imgur.com/sCShCnP.jpg

Η φωτογραφία είναι στο γραφείο του ίδιου του Μοζγκοβόι. Η σημαία πίσω με τη νεκροκεφαλή γράφει: "προσδοκώ ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος αμήν", δηλαδή την τελευταία φράση από το "πιστεύω". Είναι σημαία που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ορθοδοξοφασίστες:

http://newslanc.com/images/slava_church4.png

Άλλωστε η "ταξιαρχία φάντασμα" του Μοζγκοβόι πολεμούσε κάτω από τη σημαία του κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οι κόκκινες σημαίες και οι "σοσιαλιστικές" νοβορωσίες είναι για τους χρήσιμους ηλίθιους "αριστερούς" της δύσης:

https://www.youtube.com/watch?v=vxvEINTqz_A

"Ο πιο κόκκινος από τους διοικητές" Μοζγκοβόι με τον συνταγματάρχη της FSB (η συνέχεια της KGB), στρατιωτικού οργανωτή της "αντιφασιστικής εξέγερσης" του Ντονμπάς, Ιγκόρ Γκίρκιν (Στρελκόφ):

http://i.imgur.com/OKiEdGy.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

Από πίσω τους πορτρέτο του Πούτιν.

Ναζιστές, ορθοδοξοφασίστες και καγκεμπίτες. Αυτές οι κατσαπλιάδικες συμμορίες είναι η "αντιφασιστική εξέγερση", δηλαδή ο διαμελιστικός πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία.

Μιας και ζούμε στην εποχή του ίντερνετ δεν δικαιούται κανείς να κάνει τέτοια πολιτικά λάθη.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω κακώς περνάει το "ηλίθιους" για μια άποψη που υπάρχει στην αριστερά διεθνώς, και είναι και λίγο προτιμότερη από τις αηδίες των φασιστών του Κιέβου που μας λέει ο προηγούμενος.

φανταστείτε που λέτε τον προηγούμενο στην κατοχή, να αντιμετωπίζει το φαινόμενο Άρης Βελουχιώτης. Τον παπα-Ανυπόμονο, και την γραμμή στον ΕΛΑΣ μόλις μπαίνει στο χωριό να χαιρετάει τον παπά.

επίσης φανταστείτε τον προηγούμενο μπροστά στις ομάδες των ληστών που έβαζε ο ΕΛΑΣ μαζικά.

φανταστείτε τον μπροστά στους εαμίτες μητροπολίτες.

φανταστείτε τον μπροστά στον Σαράφη που έγινε ηγετικό στέλεχος του ΕΑΜ

φανταστείτε τον μπροστά στις δεκαετίες πολέμου και συμμαχίας ανάμεσα στο ΚΚΚ και το Κουομιτανγκ.

σαν μλ που λες ότι είσαι, αν δεν κάνω λάθος, αυτά θα έπρεπε να τα ξέρεις. Όταν το κίνημα αναλαμβάνει εθνικοδημοκρατικούς ρόλους (συζητάμε τα όρια αυτού του πράγματος) θα έχει και τέτοια και θα έχει και τέτοιες φιγούρες.

οι ηγέτες του αντιφασιστικού πολέμου στην Νοβορωσία κάπως έτσι ενδέχεται να βγαίνουν, και όχι από κάποια ΚΟΥΤΒ. Μπορεί να είναι θρησκόληπτοι και προληπτικοί, μπορεί να έχουν σχέση με Ρωσία (ο συγκεκριμένος ήταν αγκάθι για το Κρεμλίνο), μπορεί να είχαν και άλλους ρόλους παλιά. Το θέμα είναι σήμερα αν ηγούνται σε έναν αγώνα για δημοκρατία, εθνική ολοκλήρωση λαική εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στους φασίστες του Κιέβου, τον ιμπεριαλισμό και στον χειρισμό της εξέγερσης από το Κρεμλίνο. Επίσης είδα κάπου στο φουμπού ότι ήταν λέει και λίγο σεξιστής, ok, κακό και αυτό, αλλά πάμε παρακάτω, σαν πολλά ζητάνε μερικοί από την Νοβορωσια, ή να διαγράψει δεκαετίες ολόκληρες ήττας του κομμουνιστικού κινήματος, ή να την καταγγέλουμε.

όλα τα δοσμένα στοιχεία δείχνουν ότι χάθηκε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ήρωας.

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

"Αυτός είναι που υποδέχθηκε το διεθνές αντιφασιστικό φόρουμ, τη διεξαγωγή του οποίου απέρριψε η διοίκηση της Λ.Δ.Λ."

"Κηρύσσοντας την έναρξη του διεθνούς φόρουμ, ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση της Λ.Δ.Λ. του απαγόρευσε τη διεξαγωγή αυτού του φόρουμ απειλώντας τον με θάνατο"

Κατά τα άλλα αγώνας για δημοκρατία, εθνική ολοκλήρωση, λαική εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη. Λοιπόν για να τελειώνει το παραμύθι δεν μπορείς να διεξάγεις ούτε καν δημοκρατικό αγώνα δεν μιλάω για σοσιαλιστικό αλλά έστω αστικοδημοκρατικό αγώνα ενάντια στο φασισμό, στον ιμπεριαλισμό για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία αν δεν ξεμπερδέψεις με τους κάθε λογής εθνικιστές, φασίστες και πράκτορες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού(είτε του ΔΥΤΙΚΟΥ(ΗΠΑ-ΕΕ) είτε του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ(ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ) ιμπεριαλισμού τα καθάρματα ίδια είναι).

Όσο τέτοια καθάρματα ηγούνται κινημάτων και εξεγέρσεων ναζί,εθνικιστές,ισλαμοφασίστες όλοι ίδιοι είναι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πραγματικά δημοκρατικό και ριζοσπαστικό που να ανοίγει το δρόμο για κοινωνική πρόοδο έτσι οι αγώνες των λαών δυστυχως θα είναι πάντα ενταγμένοι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ολιγαρχών. Ας το καταλάβουν εκεί στις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες και ας διαολοστείλουνε επιτέλους εθνικιστές, φασίστες και πράκτορες του Κρεμλίνου.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

από την ταβέρνα ο καθένας, αριστερός 17-21 το βράδυ ΜΕΤΑ την δουλειά, να σέβεται αυτούς που πεθαίνουν με το όπλο στο χέρι

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

εκτός αν δεν λες τον Μοζγκοβόι, δεν φαίνεται καθαρά τις λες

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Λέω για τύπους όπως τον Γκουμπάρεφ και για όσους κατέχουν αξιώματα και θέσεις όπως κυβερνήτες, πρωθυπουργοί, πρόεδροι και δεν ξέρω τι άλλο και είναι εθνικιστές, ναζί καγκεμπίτες, άνθρωποι του ρώσικου στρατού και των μυστικών υπηρεσιών πράκτορες δηλαδή της ρωσικής ολιγαρχίας. Αυτούς που βρίσκονται στην ηγεσία των "Λαϊκών Δημοκρατιών" και είναι τέτοια στοιχεία. Σε αυτούς αναφέρομαι. Ε αυτοί είναι αντίπαλοι όχι σύμμαχοι και πρέπει να τσακιστούν.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

ααα, με συγχωρείς, γράψε λάθος.

έχεις αντίφαση πάντως, αν υπάρχουν και άλλοι από αυτούς που λες ότι πρέπει να τσακιστούν, είχα δίκιο ότι υπάρχει αγώνας για δημοκρατία, εθνική ολοκλήρωση, λαική εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη και κακώς το ειρωνεύτηκες.

στο πρώτο σου σχόλιο έβαλες μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, και έτσι το πήρα ότι λες και τον εκλιπόντα .

"κάποιος σύντροφος"

ulyanovism είπε...

"Το θέμα είναι σήμερα αν ηγούνται σε έναν αγώνα για δημοκρατία, εθνική ολοκλήρωση λαική εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη απέναντι στους φασίστες του Κιέβου, τον ιμπεριαλισμό και στον χειρισμό της εξέγερσης από το Κρεμλίνο."

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα.

Ποια δημοκρατία και ποια λαϊκή εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη, όταν της εξέγερσης ΗΓΟΥΝΤΑΙ (ούτε καν απλώς συμπορεύονται) μαφιόζοι* και βαμμένοι χιτλερικοί σαν τον Γκουμπάρεφ, τον οποίον απέφυγες να σχολιάσεις.

Ποιον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που αν δεν είχαν ρώσικες υλικοτεχνικές και κυρίως διπλωματικές πλάτες η εξέγερση δεν θα υπήρχε καν.

Και ποια εθνική ολοκλήρωση; Την "εθνική ολοκλήρωση" της Ρωσίας που θέλει να μεγαλώσει την επικράτειά της για να περιλάβει όλους τους ρώσικους πληθυσμούς και μειονότητες σύμφωνα με θεωρίες χιτλερικού τύπου για τον "ζωτικό χώρο" της που δήθεν παραβιάζουν οι δυτικοί;

Όχι δεν ηγούνται κανενός αγώνα για δημοκρατία και ανεξαρτησία αυτοί οι κύριοι και οι φασιστικές τους συμμορίες. Ηγούνται μιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης με στόχο τον εδαφικό διαμελισμό μιας κυρίαρχης χώρας και έχουν προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς και καταστροφές για τις οποίες κύριοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι.

Το ότι αυτή η ιμπεριαλιστική επίθεση γίνεται με σημαία τον "αντιφασισμό" δεν είναι κάτι καινούριο. Τα έμαθαν αυτά τα κόλπα από τους μπρεζνιεφικούς προκατόχους τους που εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία, το Αφγανιστάν και την Ανγκόλα με σημαία το σφυροδρέπανο.

Όσο για την αναμενόμενη σύγκριση με το ΕΑΜ. Η σημερινή τακτική της ψευτοαριστεράς είναι η ακριβής αντιστροφή του αντιφασιστικού μετώπου. Τότε τα ΚΚ ενώθηκαν με αστοδημοκράτες και φιλελεύθερους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους φασίστες. Σήμερα η ψευτοαριστερά κάνει σημαία της ότι δήθεν ο φιλελευθερισμός είναι μεγαλύτερος εχθρός από το φασισμό. Γι' αυτό τους πιάνει ιερή αγανάκτηση με το κεντρώο μνημονιακό Ποτάμι την ίδια στιγμή που συγκινούνται με την "αντιμνημονιακή συνέπεια" των ακροδεξιών αντισημιτών του Καμμένου. Γι' αυτό και είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στο πολεμικό μέτωπο της κοινοβουλευτικής δικτατορίας της Ρωσίας και του κτηνώδους φασισμού της Κίνας ενάντια στην επάρατη δύση. Και γιατί να μην το κάνουν στην τελική; Σάμπως υπάρχει κανείς να τους εγκαλεί για την κατάπτυστη αυτή στάση τους;

Η αντιστοιχία λοιπόν με την Ουκρανία δεν είναι το ΕΑΜ. Η αντιστοιχία θα ήταν αν το ΚΚΕ το 1939 οργάνωνε εξέγερση κατά του "δυτικόφιλου φασίστα" Μεταξά με τις πλάτες της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας.

* Όσον αφορά τους μαφιόζους: Ο Άρης Χατζηστεφάνου, όταν επισκέφτηκε το Ντόνετσκ το περασμένο φθινόπωρο μετέδωσε τα εξής (χωρίς αυτά να τον αποτρέπουν να συνεχίζει να στηρίζει την εξέγερση!):

"Όσοι περίμεναν να βρουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ κάποιο ένοπλο αντάρτικο που μάχεται για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη θα πρέπει να αλλάξουν… πλευρό. Τα θρησκευτικά και εθνικιστικά σύμβολα και κυρίως οι ομάδες της παλιάς ουκρανικής μαφίας και του παρακράτους, που κυκλοφορούν με οπλοπολυβόλα στο κέντρο της πόλης, γκρεμίζουν απότομα τα όνειρα μιας κοινωνικής επανάστασης."

http://vathikokkino.gr/archives/86656

Να την χαίρεσαι λοιπόν τη λαϊκή σου εξουσία με μαφιόζικες παρακρατικές συμμορίες να περιπολούν τους δρόμους.

Ανώνυμος είπε...

στο έχω ξαναπεί, είσαι ΟΑΚΚΕ και φαίνεται

συνεπώς δεν έχει σημασία ότι και να πεις.

"κάποιος σύντροφος"

ulyanovism είπε...

Το "είσαι ΟΑΚΚΕ συνεπώς δεν χρειάζεται να απαντήσω" είναι ένας άλλος τρόπος για να πεις "αυτού του είδους η κριτική απαγορεύεται".

Ανώνυμος είπε...

δεν απαγορεύω εγώ κάτι, αλλά έχω και όρια τι συζητάω

είσαι με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους μπαντερικούς, και σε βαριέμαι.

αν είχες έστω μια άποψη ίσως αποστάσεων (φιλοΕΕ και φιλοΝΑΤΟ πάλι, αλλά όχι επιθετικά και συνειδητά) να συζήταγα.

"κάποιος σύντροφος"

ulyanovism είπε...

Δεν είναι ότι βαριέσαι, είναι ότι δεν έχεις τι να πεις επειδή αποδεικνύεται με στοιχεία ότι του κινήματος που υποστηρίζεις ηγούνται φασίστες και ξένοι πράκτορες. Σου δίνω ελαφρυντικό αν τα βλέπεις αυτά για πρώτη φορά μιας και για σένα όποιος τα λέει είναι εκτός συζήτησης ως όργανο της δύσης, των μπαντερικών κτλ.

Πάρε και τον "αντιφασίστα" νυν ηγέτη της "ΛΔ" του Ντόνετσκ Ζαχαρτσένκο που βλέπει εβραϊκό δάκτυλο πίσω από τους ηγέτες της Ουκρανίας.

http://news.yahoo.com/ukraine-run-miserable-jews-rebel-chief-202600090.html

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε. Από τη στιγμή που ηγούνται τέτοια στοιχεία τότε και η εξέγερση δεν αποκτά προοδευτικό και πραγματικά αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Ένα κίνημα ή μια εξέγερση καθορίζεται και διαμορφώνεται τελικά από το πολιτικό της και ιδεολογικό της προσανατολισμό και πλαίσιο, τους στόχους της και από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που επιβάλουν τη πολιτική τους και καθοδηγούν το κίνημα, από όλα αυτά καθορίζεται τελικα και ο χαρακτήρας του κινήματος.

Να σου δώσω και ένα δικό μας παράδειγμα χωρίς να ταυτίζω καταστάσεις. Στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων υπήρχαν και αριστεροί άνθρωποι και προοδευτικοί, εργαζόμενοι, νέοι κλπ. Έλα όμως που υπήρχαν και φασίστες, εθνικιστές, αντιδραστικά στοιχεία δήθεν ανεξάρτητοι, απολιτίκ, δήθεν αγανακτισμένοι και τέτοια στοιχεία τα οποία δυστυχώς επέβαλαν τη γραμμή τους και εδώ εξίσου υπεύθυνοι είναι και διαφοροι ψευτοαριστεροί όπως από το ΣΥΡΙΖΑ και τον αναρχικό χώρο πχ που τελικά έγιναν ένα με αυτούς. Έτσι πέρασε αυτό το έξω τα κόμματα, το "αμεσοδημοκρατικό" το απολιτίκ, το "αυθόρμητο", οι μούντζες, τα βρισίδια και οι χυδαιολογίες, η "λογική" του ΟΥΣΤ, να καεί το μπιπ η Βουλή, το έξω τα συνδικάτα, ντου στους κομμουνιστές κλπ γιατί θυμόμαστε και τι γινότανε εναντίον των κομμουνιστών και των πραγματικά αριστερών. Και αυτά καθόρισαν το κίνημα των Αγανακτισμένων. Το κίνημα τελικά ήταν αντιδραστικό και όχι προοδευτικό γι'αυτό και ξεφούσκωσε γρήγορα κάποιοι το αξιοποίησαν, πάτησαν πάνω σε αυτό, επιβλήθηκαν και τελικά φάνηκε ποιοι ήταν και μόνο προοδευτικούς δε τους λες ( πχ Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ).

Στη Ουκρανία λοιπόν για να επανέλθω για να υπάρξει αυτό που λες δηλαδή αγώνας για λαϊκή εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη αν δεν τσακιστούν οι φασίστες ρωσόφιλοι, οι πράκτορες του Κρεμλίνου και συνεχίζουν και ηγούνται και επιβάλλουν την πολιτική τους τότε η εξέγερση δεν είναι και δεν θα είναι αληθινά προοδευτική δεν υπάρχει αντίφαση σε αυτά που λέω. Είναι όλα θέμα συσχετισμού δυνάμεων. Όσο είναι μπροστά αυτοί και κάνουν κουμάντο όχι δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα έτσι όπως το περιγράφεις εσύ και η εξέγερση δυστυχώς δεν έχει το χαρακτήρα που της αποδίδεις. Αν τον είχε τότε οι εξεγερμένοι θα παλεύανε για μια Ουκρανία εθνικά ανεξάρτητη, λαοκρατική και δημοκρατική, χωρίς ιμπεριαλιστές(ΗΠΑ-ΕΕ αλλά και ΡΩΣΙΑ), να τσακιστεί ο φασισμός-εθνικισμός-ρατσισμός(από όλες τις μεριές) . Αυτοί θα ήταν οι στόχοι τους.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

Α και μια φιλική συμβουλή. Δεν μπορεί να λες σε κάποιον ότι είσαι αυτό, ανήκεις εκεί άρα δεν έχει σημασία ό,τι και αν λες. Αντιδημοκρατική είναι αυτή η στάση. Ό,τι λέει, σκέφτεται και πιστεύει ο καθένας και το διατυπώνει με τρόπο δομημένο και τεκμηριομένο, όπως θεωρεί αυτός, με τα επιχειρήματά του και βοηθάει το διάλογο και ιδιαίτερα για το χώρο της Αριστεράς έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη τουλάχιστόν για εμένα. Συμφωνείς διαφωνείς δεν έχει σημασία γιαυτό κάνουμε διάλογο και αντιπαράθεση. Αντίθετα για μένα δεν έχει καμία σημασία να μπαίνουμε όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι σε ένα μπλογκ και να εκφραζόμαστε μόνο εμείς. Και μάλιστα να συμφωνούσαμε σε όλα με όλους. Αυτό για μένα είναι ανούσιο. Ναι ας είναι και ΟΑΚΚΕ. Και; Είναι μια άλλη άποψη. Κρίνεται όπως και η δική μας. Εγώ προσωπικά διαφωνώ τελείως, δεν είμαι ΟΑΚΚΕ αλλά έχει όμως για εμένα σημασία να ακούγεται και να διατυπώνεται. Ulyanovism δεν λέω ότι είσαι ΟΑΚΚΕ μιλάω γενικά.

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι άποψη εντός αριστεράς αυτό που λέει η ΟΑΚΚΕ και το θυμίζει και ο ulyanovism ήταν μια συγκεκριμένη παρέκκλιση στον μλ χώρο που σήμερα είναι η άποψη όλης της αριστεράς ότι δεν ανήκει στην αριστερά.

είναι δημοκρατικότατο να θεωρώ κάτι εκτός αριστεράς, και να μην το συζητάω.

"κάποιος σύντροφος"

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Η συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τα χαρακτηριστικά των εξεγέρσεων στο νοτιοανατολικό της κομμάτι έχει ξαναγίνει εδώ. Η άποψή μας τότε, και εξακολουθεί να είναι, ήταν αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις είναι η επέμβαση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών αλλά και των Ευρωπαίων στα της Ουκρανίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και στη προσπάθεια να της κόψουν ζωτικό χώρο.
Αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Δυστυχώς όμως γίνεται από δυνάμεις της αριστεράς στη χώρα μας. Μια αριστερά που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στη χρήση των φασιστών στην Ουκρανία και που στο όνομα του αντιφασιστικού αγώνα κάνουν ότι δε βλέπουν για το ποιοι κυριαρχούν στις λεγόμενες Λαϊκές Δημοκρατίες αλλά και το ποιοι είναι πίσω τους, ακόμη και το γεγονός ότι και εκεί δρουν φασιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις. Κατασκευάζοντας πράγματι καταστάσεις και επαναστάσεις ανύπαρκτες. (Κατά τα άλλα κάνουν κριτική στη μετωπική πολιτική της ΕΣΣΔ και του ΚΚΕ πριν και κατά τον Β' Π.Π. έτσι όπως την ερμηνεύουν αυτοί δηλαδή!).

Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις, μικρές ή μεγάλες δεν έχει σημασία, που από την περίοδο της Μεϊντάν ακόμη προσπαθούν να παρέμβουν και να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά, από ανεξαρτησιακά (συνολικά της Ουκρανίας και κόντρα στους εθνικισμούς)και αντιιμπεριαλιστικά (προς κάθε κατεύθυνση) έως και αντικαπιταλιστικά και αντιφασιστικά, στην όλη λαϊκή κίνηση. Δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται κομμουνιστικές και έχουν πληρώσει τη δράση τους αυτή πολύ ακριβά και όχι μόνο από το καθεστώς του Κιέβου. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Borotba που έχει υποστεί διώξεις, μέχρι θανάτου, και στις "λαϊκές δημοκρατίες", όπως και καθένας που δηλώνει κομμουνιστής και που δεν στέκεται ως απλός παρατηρητής και κριτής των γεγονότων. Σε αυτή την πάλη, παρά τις μικρές ή μεγάλες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να κυριαρχίσουν.

Με αυτή την έννοια απέναντι στη μια απολυτότητα δεν μπορώ να απαντήσω με μια άλλη. Τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο. Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι από αυτές που πρέπει να σταθούμε πολύ σοβαρά και να την μελετήσουμε ιδιαίτερα μιας και είναι μάλλον η πρώτη περίπτωση επεμβασης των δυτικών ιμπεριαλιστών, στην Ευρώπη τουλάχιστον, που συνάντησε οργανωμένη αντίσταση και με την, ποιοτικά τουλάχιστον, σημαντική συμμετοχή λαού αλλά και αριστερών δυνάμεων. Μια ενδιαφέρουσα πλευρά αυτής της περίπτωσης είναι και το ότι ανεμίζουν πλάι πλάι οι σημαίες με τα σφυροδρέπανα με αυτές με τις εικόνες του Χρστού. Μιλάω πάντα από την πλευρά του πως νοιώθει και τι προσδοκά ο λαός.

Ο ιμπεριαλισμός, απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν είναι παντοδύναμος και δεν απαραίτητο να ελέγχει τα πάντα από την αρχή ως το τέλος. Αν κινούμαστε με αυτή τη λογική το μόνο που κάνουμε είναι να αποδεχόμαστε την παντοδυναμία του και να καταλήγουμε στο "τίποτα δεν γίνεται". Μπορώ λοιπόν να δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι, ακόμη και σε υψηλά επίπεδα, που μπορεί να ακολούθησαν μια αριστερή πορεία κατά τη διάρκεια της διαπάλης. Όντως τέτοια παραδείγματα έχουμε και στη δική μας ιστορία.

Με την ίδια λογική θα διαφωνήσω και με την απόλυτη κριτική για το Σύνταγμα και τις πλατείες του 2011, υπάρχουν και σε αυτή τη περίπτωση κι άλλα χαρακτηριστικά που δεν πρέπει ως αριστεροί και κομμουνιστές να τα παραβλέπουμε χαρίζοντας την κίνηση του λαού αποκλειστικά στο σύστημα και τις διάφορες δυνάμεις του.

Γενικά θα έλεγα ότι σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα στο σύνολό τους, βάζοντας μέσα στις αναλύσεις μας και τον λαϊκό παράγοντα πέρα από τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και των κατά τόπους αστικών τάξεων, και τα συμπεράσματά μας να είναι τέτοια που να μας βοηθούν στη κίνησή μας και όχι στη καθήλωσή μας.

Ανώνυμος είπε...

η borotba βέβαια έχει ανοιχτή πολιτική γραμμή με την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, και δεν έχει ποτέ αποκλείσει την απόσχιση, ή την ρωσική βοήθεια στην βάση της εθνικής συγγένειας και της αποσταθεροποίησης του καθεστώτος του Κρεμλίνου που αντιπροσωπεύει το ταξικό σοσιαλιστικό φορτίο του αγώνα (σοβιετική μνήμη, αντιφασιστική μνήμη, μνήμη της κατάρρευσης του 91 και της επιδείνωσης που έφερε, και το κυρίαρχο εργατικό στοιχείο στην περιοχή)

η borotba δεν θεωρεί την Πρωτοβουλία ότι είναι "φιλορώσικη" ότι είναι επιεικής με τους εθνικιστές ή οτιδήποτε τέτοιο.

οι δυνάμεις που λες ασγ ότι δίνουν μια άλλη προοπτική στον αγώνα ξέρουν σαν ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης, διεθνιστικής αντιφασιστικής αλληλεγγύης, την Πρωτοβουλία στην οποία είναι το ΝΑΡ, η ΑΡΑΝ, το αριστερό ρεύμα, η κόκκινη ορχήστρα. Νομίζω αυτοί.

το ποιοι είναι στην Πρωτοβουλία μέτρησε τις δυνάμεις της αριστεράς στον τόπο μας. Αυτό γιατί δεν είναι απλά ένα θέμα διεθνιστικής αλληλεγγύης, είναι ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα και οι εξελίξεις στην Ουκρανία σχετίζονται άμεσα. Στην μια περίπτωση είχαμε πραξικόπημα και ιμπεριαλιστική επέμβαση για να στραφεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και όχι στο πλαίσιο ανταγωνισμού με την Ρωσία όπως λέει μια δημοσιογραφικίστικη δήθεν ουδέτερη φιλοδυτική γλώσσα που δεν χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές. Στην άλλη είχαμε και έχουμε πραξικόπημα και ιμπεριαλιστική για να μην απομακρυνθεί μια χώρα από τον δυτικό ιμπεριαλισμό.

επειδή όντως το θέμα είναι πολύ μεγάλο ας αφιερώσει ο καθένας λίγη ώρα (βάζω τις 2 που μου άρεσαν) να δει τις τοποθετήσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία στο καραβάνι και το απαγορευμένο από την ΛΔΛ διεθνές φόρουμ. Γιατί υπήρξαν ελληνικές κομμουνιστικές δυνάμεις που έσπασαν την απαγόρευση από τα πιόνια του Κρεμλίνου, τους γραφειοκράτες και τους παντός καιρού ολιγάρχες, και με τα όπλα του Μοσγκοβόι έστειλαν το μήνυμα πως ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός αλλά οι λαοί μπορούν να νικήσουν. Υπήρξαν και ελληνικές κομμουνιστικές δυνάμεις που έναν χρόνο τώρα λένε αμάν να τελειώσει η εξέγερση, για να τελειώσει και το πολιτικό πρόβλημα που αντιπροσωπεύει.

https://www.youtube.com/watch?v=FkeQfVI5Ff0

https://www.youtube.com/watch?v=hYJdcYkE8Pw

γιατί δεν πάει σύντροφοι, μακριά από μας να ναι, σε κανά Νεπάλ και Ινδία, για να μαστε αλληλέγγυοι. Είναι και στην γειτονιά μας, σε μια ευρωπαική χώρα, ένας αντιφασιστικός πόλεμος, με ηρωική συμμετοχη των κομμουνιστών και της εργατικής τάξης, και 70.000 νεκρούς σε έναν χρόνο, ένα γεγονός που αλλάζει την μορφή του κόσμου, το γεγονός που αποδεικνύει την ταύτιση πια νεοφιλελευθερισμού και ναζισμού.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ Τ ΟΠΛΟ ΣΤ0 ΧΕΡΙ

"κάποιος σύντροφος"

ulyanovism είπε...

Ο Α. Ζαφείρης που εμφανίζεται στο πρώτο βίντεο είναι συριζαίος, άρα και ο σύριζα συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

Ο εν λόγω κύριος που αρθρογραφεί τακτικά στο iskra.gr του Λαφαζάνη προπαγανδίζοντας τη ρήξη με την ΕΕ με ταυτόχρονη συμμαχία με τη Ρωσία, είχε φτάσει στο σημείο να χειροκροτήσει τη δολοφονία της ρώσικης αντιπολίτευσης:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19744:zafeiris-semtsov&catid=78:ygeia&Itemid=178

Να τον χαίρεσαι.

ulyanovism είπε...

Επίσης οι νεκροί από τον πόλεμο δεν είναι 70.000 όπως λέει ο Ζαφείρης αλλά 6.000.

http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_Donbass

Το ότι φουσκώνει τερατωδώς τα νούμερα για τις ανάγκες της προπαγάνδας του δείχνει πόσο πραγματικά τον ενδιαφέρουν τα βάσανα που υφίσταται ο ουκρανικός λαός.

Ανώνυμος είπε...

για τον Ζαφείρη λέω αριστερό ρεύμα, και είπα αριστερό ρεύμα γιατί δεν μου πάει να πω ότι συμμετέχει ο τσίπριζα ο οποίος έχει τα δικά σου μυαλά, ανήκει στην Δύση

ο γραμματέας του ΚΕΚΡ το είχε πει αυτό, και το ποιος είχε δολοφονήσει τον συγκεκριμένο πολιτικό απ όσο ξέρω δεν θα το μάθει κανείς ποτέ.

βέβαια αν εσύ θες να απαγορευτεί να λέμε στην Ελλάδα τι είπαν οι ρώσοι κομμουνιστές και μάλιστα το εντελως αντιπουτινικό κεκρ και όχι το κκρο, ο κάθε Ζαφείρης καλά κάνει να τα μεταφέρει

"κάποιος σύντροφος"

ulyanovism είπε...

Το ΚΕΚΡ το λέει και ο Ζαφείρης το αναπαράγει επειδή συμφωνεί. Το ΚΕΚΡ είναι τόσο αντιπουτινικοί που το 2008 η κριτική που κάναν στον Πούτιν ήταν ότι δεν εισέβαλε νωρίτερα και αποφασιστικότερα στη Γεωργία. Φυσικά ήταν και υπέρ της εισβολής στην Ουκρανία.

Στη φωτογραφία σύντροφοι αντιφασίστες μαχητές της ΛΔ του Λουκάνσκ στον αγώνα για δημοκρατία, λαϊκή εξουσία και κοινωνική δικαιοσύνη:

http://i.imgur.com/YERU8sx.jpg

Ανώνυμος είπε...

και γω που το ξέρω ρε ότι είναι από την ΛΔΛ αυτό ?

από κανά reuters το πήρες ?

το βασικό είναι αλλο. Τι σου συνέβη και έγινες ΟΑΚΚΕ ?

Βγάλτο από μέσα σου ...

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Εσένα τι σου συμβαίνει και από την απελπισία σου και την απόγνωσή σου δεν βλέπεις ναζί εγκληματίες εκεί που υπάρχουν αλλά μόνο αντιφασίστες δημοκράτες αγωνιστές; Τι σου συμβαίνει και δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι η Ρωσία είναι μια ιμπεριαλιστική, αντιδραστική δύναμη ενισχύοντας και στηρίζοντας φασιστικά μορφώματα, δικτατορικά καθεστώτα για να εκμεταλλεύεται τους λαούς και όχι να τους βοηθά επιδιώκοντας τη συμμετοχή της στο μοίρασμα του κόσμου και την αύξηση της επιρροής της ή για να στο κάνω πενηνταράκι πιο νιανιά έχοντας τους λαούς ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ; Τόσο απελπισμένος είσαι που θέλεις να βλέπεις αντιιμπεριαλιστικές, δημοκρατικές, ταξικές εξεγέρσεις και λαϊκούς ήρωες χωρίς να κάνεις τεκμηριωμένη, σωστή, αντικειμενική, ρεαλιστική κριτική και ανάλυση στα γεγονότα;

Για ρίξε ένα βλέφαρο και εδώ γιατί εσύ σε λίγο δε θα πιστεύεις και τα ίδια σου τα μάτια:

http://1.bp.blogspot.com/-8JnUT5WjL00/U1KgShGqltI/AAAAAAAABc8/2PkDB2LIAUU/s1600/Donetsk_republic-03.jpg

Αν δεν κάνω λάθος τα μαύρα σύμβολα με τα κίτρινα βέλη είναι τα σύμβολα του Ευρασιατικού Κινήματος έτσι; Νομίζω ηγείται ένας γνωστός δημοκράτης αγωνιστής ο Ντόυγκιν....

Κάποιε σύντροφε τσα...

Τι είναι βρε αυτή η Όμπραζ; Μήπως είναι Σέρβικη φασιστική οργάνωση; Οέο;

https://i2.wp.com/www.interpretermag.com/wp-content/uploads/2014/04/Donetsk_republic-04-620x465.jpg

Άτσα ποιοι είναι αυτοί οι "δημοκράτες" που βλέπουν τα μάτια μου;

http://1.bp.blogspot.com/-KD_NuZprs5k/U1KbpfsSk9I/AAAAAAAABcw/_PD9afVxmts/s1600/Donetsk_republic-02.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-vNaKNRPiHoU/U1KbnAv593I/AAAAAAAABco/X6oq-UWn_90/s1600/Donetsk_republic-01.jpg


Βγάλτο από μέσα σου....
Αnalyze this.....

V For Viva La Revolution

Ανώνυμος είπε...

επιμένω πως διάφορες κομμουνιστικές δυνάμεις σαν την borotba ξέρουν πολύ καλά τι είναι το κίνημα αυτό, τα καλά του και τα αρνητικά του, ποιοι συμμετέχουν, πως και γιατί, και πως αυτές οι δυνάμεις και ο λαός εν γένει δικαιούνται κάθε αλληλεγγύη.

προφανώς δεν μπαίνω σε αυτά που λες γιατί ότι και να λες πρώτα απ όλα θα πάρει χρόνια να δούμε την αλήθεια. Γεμάτο λέει το Κόσσοβο από ομαδικούς τάφους που τους είχε γεμίσει όλους ο Μιλόσεβιτς. Ξέρεις πόσοι τίμιοι άνθρωποι, και αριστεροί όχι ΟΑΚΚΕ ούτε τίποτα ευρωσυνασπισμένοι τα πιστεύανε ? Βγήκε το 95 % κατασκευασμένο από το ΝΑΤΟ, ε και ? Το έμαθε κανένας ? Ξέρεις τι είναι να μιλάς το 2003 με αριστερούς ανθρώπους, και να σου λένε ότι ο Σαντάμ κάνει μπάνιο σε αίμα από παρθένες, και να τους λες, ρε παιδιά έλεος, αυτά τα λέει το FOX, και να σου λένε είσαι με τον δικτάτορα ?

το βασικό όμως που με κάνει να μην μπαίνω είναι ότι για μένα οι αντιδραστικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί είναι λόγος για πιο μεγάλη αλληλεγγύη στο κίνημα και όχι το αντίθετο. Είναι σαν να λες ότι οι διάφορες φιλοαγγλικές και ταυτόχρονα ώρες ώρες φιλοναζιστικές δυνάμεις στην κατοχή (γνωστά αυτά) ήταν λόγος για να απορρίψουμε το ΕΑΜ το οποίο μέχρι που συνεργαζότανε μαζί τους, όταν υπήρχε λόγος, συμμαχικός ξέρω γω κλπ

στην Νοβορωσία γεννιέται ένα νέο κομμουνιστικό κίνημα, μαζικό, λαικό, πατριωτικό αντιφασιστικό και ένοπλο μέσα σε μια γνήσια εξέγερση. Οτιδήποτε στην βάση της αλληλεγγύης σε αυτό το συζητάω, αλληλεγγύη στην "πολιτισμένη Δύση" όχι.

δεν μασάμε σ Viva από τα "είστε με τον έναν και τον άλλον?"

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκινήσω με κάτι που συμφωνώ μακάρι να υπάρξει ένα τέτοιο κίνημα που περιγράφεις και να αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς προς μία πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση όπως ανέφερα και πιο πάνω και να πάνε στο διάολο όλοι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ, ντόπιοι ολιγάρχες και όλα τα ανδρείκελά τους φασίστες και εθνικιστές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ. Αυτό είναι πραγματικός αντιφασιστικός, πατριωτικός, λαϊκός αγώνας.

Αλληλεγγύη εγώ δεν θα δείξω πάντως ούτε στην "πολιτισμένη" Δύση ούτε όμως και στην "πολιτισμένη" Ανατολή. Είμαι απέναντι και στους δύο. Τώρα για τα άλλα σε καταλαβαίνω
που δεν θες να μπεις γιατί είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορείς να το διαχειριστείς και έρχεσαι σε δύσκολη θέση. Να ξέρεις πάντως ότι και οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ηλίθιοι. Πατάνε πάνω και σε πραγματικά δεδομένα και γεγονότα προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους αξιοποιώντας τα. Δεν χρησιμοποιούν μόνο την κατασκευασμένη προπαγάνδα ως όπλο τους όπως σε περιπτώσεις τύπου Σαντάμ επειδή αναφέρθηκες το λέω. Καμιά φορά μπορείς να αξιοποιείς και την αλήθεια ως όπλο σου εναντίον κάποιου για δικά τα δικά σου συμφέροντα. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του.

V For Viva La Revolution

ulyanovism είπε...

@ V

Πολύ σωστά, αυτό το σύμβολο με τα βελάκια είναι του "ευρασιατικού κινήματος" του Ντούγκιν. Ο Ντούγκιν δεν είναι ένας τυχαίος τύπος, υπήρξε σύμβουλος του Πούτιν ενώ σήμερα ο ρόλος του είναι να χτίζει δεσμούς με ακροδεξιές ομάδες -και όχι μόνο- για λογαριασμό του κρεμλίνου. Στην Ελλάδα ακούστηκε το όνομά του αμέσως μετά τις εκλογές όταν βγήκε στο φως φωτογραφία του με τον Κοτζιά, ο οποίος τον είχε καλέσει για διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παλιότερα έχει γράψει σχόλια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε ξανακουστεί όταν έστειλε επιστολή συμπαράστασης στον Μιχαλολιάκο και συναντήθηκε με τη Ζαρούλια και τον Ματθαιόπουλο.

http://i.imgur.com/nzFHRqP.jpg

Το "ευρασιατικό" όραμα του Ντούγκιν είναι να ενώσει Ευρώπη και Ασία υπό ρώσικη ηγεμονία με στόχο το ξωπέταγμα της αμερικάνικης επιρροής. Αυτή είναι η πιο φιλόδοξη και η πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική του ρώσικου ιμπεριαλισμού

http://i.imgur.com/YZjh8Sj.jpg

Η άλλη "θεωρητική" συμβολή του Ντούγκιν είναι η λεγόμενη τέταρτη πολιτική θεωρία. Το σχετικό βιβλίο του υπάρχει και στα ελληνικά:

http://www.4pt.su/sites/default/files/4pt-greece.jpg

Χοντρικά υποστηρίζει ότι οι τρεις μεγάλες πολιτικές θεωρίες του προηγούμενου αιώνα ήταν η φιλελεύθερη δημοκρατία, ο κομμουνισμός και ο φασισμός, απ' τις οποίες η πρώτη νίκησε και οι δύο τελευταίες ηττήθηκαν. Ο Ντούγκιν δήθεν προτείνει μια καινούρια δικιά του θεωρία, επί της ουσίας αυτό που προτείνει είναι μια ένωση των δύο "ηττημένων" στρατοπέδων, δηλαδή του φασισμού με το ψεύτικο σφυροδρέπανο του κρεμλίνου ενάντια στη φιλελεύθερη δημοκρατία της δύσης. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι προφανώς συμπτωματική...

ulyanovism είπε...

@ "κάποιος σύντροφος"

Εύλογο το ερώτημα πως ξέρουμε ότι είναι από τη ΛΔΛ η φωτογραφία.

Όχι δεν την πήρα απ' το reuters, δεν συνηθίζω να αναπαράγω αμάσητη ό,τι προπαγάνδα μου σερβίρουν, όπως κάνεις εσύ με το iskra.gr.

Τη φωτογραφία αυτή όπως και πολλές άλλες τη δημοσίευσαν οι ίδιοι οι φασίστες στο vk. Το vk είναι η ρώσικη εκδοχή του facebook. Να το σχετικό λινκ με όλο το άλμπουμ:

https://vk.com/dnrarmy?z=album205292010_216213559

Οι κύριοι είναι μέλη του "rusich battalion" που πολεμάει στο πλευρό των "ΛΔ" του Ντονμπάς.

Κάτω από τη φωτογραφία που πόσταρα κάποιος σύντροφος αντιφασίστας αγωνιστής που έχει φωτογραφία προφίλ τον κόκκινο καπετάνιο Μοζγκοβόι σχολιάζει πως πρόκειται για αρχαίο σλάβικο χαιρετισμό. Ούτε φαντασία δεν έχουν αυτοί οι ναζήδες σε όλες τις χώρες τις ίδιες βλακείες λένε.

Επίσης απ' ότι είδα οι κύριοι αυτοί έχουν σχέσεις με τον αρχικατσαπλιά οπλαρχηγό Γκίβι. Στην παρακάτω φωτογραφία ο Γκίβι είναι ο δεύτερος από αριστερά, ενώ ο τρίτος αριστερά είναι ένας από τους ρώσους ναζήδες που εμφανίζονται στις φωτογραφίες:

http://oi58.tinypic.com/xb0k91.jpg

https://pp.vk.me/c623231/v623231010/311df/zkqaqF7dt_U.jpg

Τον Γκίβι τον είδαμε πρόσφατα να τον καμαρώνει η "αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία" σε μεταφρασμένο βίντεο που βασανίζει και ξεφτυλίζει μπροστά στις κάμερες ουκρανούς αιχμαλώτους:

https://www.youtube.com/watch?v=5yj2JKFvncg

Οι σύντροφοι συριζοανταρσύοι ξέρουν να αναγνωρίζουν τον γνήσιο αντιφασισμό.

Τώρα τι μου συνέβη και "έγινα ΟΑΚΚΕ"; Δεν ξέρω, λες να φταίει κάποιο ψυχολογικό τραύμα; Κρίμα που δεν μπορείτε να κλείνετε τους αντιφρονούντες στα ψυχιατρεία όπως κάνατε επί Μπρέζνιεφ.

ulyanovism είπε...

Α και ξέχασα. Ο τύπος που εμφανίζεται τέρμα αριστερά στη φωτογραφία που έβαλα με τον Γκίβι είναι ένας ψυχανώμαλος ρώσος ναζιστής στρατιωτικός ονόματι Alexey Milchakov. Ιδού τα κατορθώματά του:

http://en.shram.kiev.ua/euromaydan/spb-nacist-jivoder.shtml

ulyanovism είπε...

"το βασικό όμως που με κάνει να μην μπαίνω είναι ότι για μένα οι αντιδραστικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί είναι λόγος για πιο μεγάλη αλληλεγγύη στο κίνημα και όχι το αντίθετο. Είναι σαν να λες ότι οι διάφορες φιλοαγγλικές και ταυτόχρονα ώρες ώρες φιλοναζιστικές δυνάμεις στην κατοχή (γνωστά αυτά) ήταν λόγος για να απορρίψουμε το ΕΑΜ το οποίο μέχρι που συνεργαζότανε μαζί τους, όταν υπήρχε λόγος, συμμαχικός ξέρω γω κλπ"

Με τους Άγγλους πολύ καλά έκανε και συνεργάστηκε το ΕΑΜ γιατί ήταν σύμμαχοι μέχρι το Δεκέμβρη του 1944. Με ναζί και φιλοναζί το ΕΑΜ δεν συνεργάστηκε ποτέ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. Όταν και στο βαθμό που οι δεξιές αντιστασιακές οργανώσεις έκαναν φιλοναζιστικές κινήσεις το ΕΑΜ ήρθε σε αντίθεση έως και σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους. Δεν έκανε ΜΟΚΟ όπως κάνει το Μπορότμπα και οι συριζοανταρσύοι θαυμαστές του. Δεν πολεμούσε αρμονικά στο πλάι τους όπως κάνουν οι απατεώνες με τα σφυροδρέπανα στο Ντονμπάς.

Σου βάζουν μπροστά στα μάτια σου αποδείξεις ότι υπάρχουν ναζιστές που δρουν μέσα στο αντιδραστικό κίνημα που υποστηρίζεις κι εσύ αντί έστω να πεις δεν το ήξερα, αντί έστω να αλλάξει κάπως την εικόνα που έχεις για την Ουκρανία, σκαρώνεις δικαιολογίες, λες ότι δεν πειράζει, και το ΕΑΜ έτσι έκανε. Αυτό δείχνει ότι δεκάρα δεν δίνεις για δημοκρατίες, αντιφασισμούς και σοσιαλισμούς. Βλέπεις εσύ όπως και οι ινστρούχτορες του ΝΑΡ και του Λαφαζάνη ένα παγκόσμιο ρεύμα που αμφισβητεί την αμερικάνικη ηγεμονία και θέλεις να χωθείς μέσα σ' αυτό μπας και σου πετάξουν κάνα κοκκαλάκι να γλύψεις, κι ας είναι το ρεύμα αυτό ιμπεριαλιστικό, φασιστικό και αντιδραστικό. Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν είσαι αρκετά αριστερός ή κομμουνιστής, το πρόβλημά σου είναι ότι δεν είσαι καν δημοκράτης.

Όσο δεν αποκαλύπτεις και καταγγέλλεις εσύ και η "καμπάνια" τους ρώσους ναζιστές που πολεμάνε στο Ντονμπάς είσαι πατημένος αντιδραστικός και αντικειμενικά στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς. Τράβα λοιπόν ΒΛΑΚΑ που θα πιάσεις στο στόμα σου και το ΕΑΜ, παρέα με τους ναζήδες συμμαχητές σου στο Ντονμπάς για κανένα προσκύνημα - δήλωση νομιμοφροσύνης στον ρώσικο ιμπεριαλισμό και τον ιδεολογικό σου πατέρα τον Ντούγκιν μπας και σου πετάξουν κάνα κομματάκι εξουσίας και άσε ήσυχη την αριστερά μπας και βρει το δρόμο της.

Ανώνυμος είπε...

να διαβάσεις κείμενα του Γ Χοντζέα πχ αυτό για το αν φιλοαγγλικές οργανώσεις και οι άγγλοι οι ίδιοι ήταν τόσο πια "δεν λέμε καλημέρα με ναζήδες"

http://antapocrisis.gr/index.php/youth/item/487-ethnikiantistasi

"κάποιος σύντροφος"

Ανώνυμος είπε...

Ulyanovism το καταλαβαίνω να μην συμφωνεί κάποιος με κάποιον που έχει άλλη αντίληψη, άλλη άποψη σε ένα ζήτημα. Δεν είναι κακό αυτό σε καμιά περίπτωση. Αλλά να μην πιστεύει και τα ίδια του τα μάτια; Και ούτε αυτό το βρίσκω κακό δεν πιστεύει αυτό που βλέπει, ακούει ή διαβάζει και διαφωνεί ή δεν του αρέσει. Μα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να αναρωτηθεί, να ψάξει, να προβληματιστεί ρε αδερφέ δεν σου λέω να αλλάξει άποψη αλλά να το ψάξει ρε παιδί μου να ασχοληθεί. Αντ'αυτού τι κάνει; Το παίζει και Φρόυντ, κάνει στον άλλο ψυχανάλυση και άκου και το άλλο σου λέει δεν μπαίνω σε αυτά που λες τα πήρες από δω και από κει. Τόσο δογματισμός πια; Μα όταν σου παραθέτει κάποιος κάποιες πηγές πληροφόρησης ε μπες και διάβασε μωρέ, δες τι έχει να σου πει. Στην ανάγκη ζήτα και διευκρινήσεις κάνε και ερωτήσεις δεν είναι κακό έτσι προχωρά η ανθρώπινη σκέψη.

Ασχολείσου, προβληματίσου, ψάξε μην είσαι δογματικός. Το δογματισμό μας διδάσκει η φιλοσοφία του διαλεκτικού υλισμού;

Σε καθεστώς υπαρκτού σουρεαλισμού ζούμε τελικά δεν εξηγείται αλλιώς, η ψυχεδέλεια στο μεγαλείο της...

V For Viva La Revolution