14 Αυγούστου 2018

Τουρκία | Μαίνεται ο πόλεμος από το Βαρτινίκ ως το Μερτζάν! Εξι αντάρτες λαϊκοί μαχητές πέρασαν στην αθανασία!

Στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν την νύχτα της Κυριακής 5 Αυγούστου στα βουνά του Οβατζίκ ανάμεσα στους αντάρτες το TİKKO (απελευθερωτικός στρατός εργατών αγροτών της Τουρκίας) του λαϊκού στρατού κάτω από την ηγεσία του κόμματός μας του TKP/ML και τις δυνάμεις του φασιστικού κράτους που συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί 6 αντάρτες λαϊκοί μαχητές έπεσαν μάρτυρες.

Η αντίσταση και η αποφασιστική στάση των συντρόφων μας που αντιστάθηκαν μέχρι την τελευταία τους σφαίρα στον δρόμο της λαϊκής δημοκρατικής επανάστασης ενάντια στην φασιστική δικτατορία, είναι και μια απάντηση απέναντι στους λιποτάκτες που θάβουν τα όπλα τους στη γη, στην διάλυση και στον ρεφορμισμό. Η απώλεια των συντρόφων μας που έπεσαν νεκροί στον δρόμο του λαϊκού πολέμου θα βρουν ανταπόκριση στις προσκλήσεις για ενίσχυση του πολέμου και τα χαρακώματα που έμειναν κενά θα ενισχυθούν.

Η απελπισία και η απαισιοδοξία δεν έχουν θέση στις γραμμές μας!
Το όνομα των μαρτύρων του Μερτζάν είναι αυτό που θα κάνει την σπίθα πυρκαγιά!
Οι αντάρτες είναι αθάνατοι!
Ζήτω ο λαϊκός πόλεμος!

Τους αντάρτες του ΤΙΚΚΟ İlker Tezer (Yusuf) και Tarık Akın (Yetiş) που έπεσαν στα βουνά Μερτζάν, σύντροφοι και επαναστάτες φίλοι τους συνόδεψαν στο ξόδι προς την αιωνιότητα στο Οβατζίκ και το Σαρίγκαζι.

Συνειδητά, με βασανιστήρια ακόμη και στις σωρούς των ανταρτών σε σημείο που να μη γνωρίζονται, εμποδίστηκε η αναγνώριση των άλλων σωρών από τις οικογένειές τους. Προκειμένου να μην αναγνωριστούν οι αντάρτες τους έκαψαν και τους χάραξαν τα πρόσωπα και τα χέρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε αποσαφηνίστηκαν οι ταυτότητες των 6 ανταρτών του TKP/ML-TİKKO. Οι ταυτότητες των ανταρτών που πέρασαν στην αθανασία είναι:

Tanju Er με κομματικό όνομα Samet από το Τοκάτ

Mehmet Keleş με κομματικό όνομα Mahir από την Σαμψούντα

Tarık Akın με κομματικό όνομα Yetiş από το Ερζιντζάν

Zeynel Çakıl με κομματικό όνομα Haydar από την Ντερσίμ

İlker Tezer με κομματικό όνομα Yusuf από την Ντερσίμ

Mustafa Sarıca με κομματικό όνομα Taylan από την Άγκυρα

Μετάφραση από http://ikk-online.org/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://athens.indymedia.org/post/1551065/