30 Σεπτεμβρίου 2018

Άλλη μια αναβολή δίκης για την αστυνομική βία κατά των καθαριστριών

Την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στην Ευελπίδων και στην αίθουσα των δικαστηρίων βρέθηκαν άλλη μια φορά αντιμέτωπες οι καθαρίστριες με τους αστυνομικούς που ήταν φυσικοί αυτουργοί της βίας εναντίον τους. H πολιτική ευθύνη αυτής της βίας ανήκε στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο αγώνας και η νίκη των καθαριστριών έδειξε ότι ούτε το τελευταίο καταφύγιο της αστικής πολιτικής εξουσίας στη βία, δεν μπορεί να κάμψει την εργατική τάξη όταν σηκώσει κεφάλι και έχει δίπλα της τα ταξικά της αδέρφια και το λαό.

Το δικαστήριο αφού ξεκίνησε τη δίκη διέκοψε τη διαδικασία μετά από πρόταση του δικηγόρου του αστυνομικού, να συνεκδικαστεί η υπόθεση που αφορούσε τη βία που άσκησε ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης με τη …βία των καθαριστριών. Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό ο βαρύς τραυματισμός της Λίτσας Αλεξάκη και οι κακώσεις που υπέστη η Βάσω Γκόβα στα πλευρά και στον αυχένα να συνεκδικαστεί με τις ψευτιές των αστυνομικών στις 18 Δεκεμβρίου. Ενώ αντίθετα το δικαστήριο αγνόησε την σοβαρή καταγγελία του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των καθαριστριών, Δημήτρη Μπελαντή, πως ο αστυνομικός που διενήργησε την προανακριτική για την αστυνομική βία κατά των εργατριών ήταν και ο ίδιος κατηγορούμενος!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχιστές της ίδιας πολιτικής, διατηρούν στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την βία τους ενώ ταυτόχρονα οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο.

Η αναβολή για τις 18 Δεκεμβρίου πρέπει να μας βρει όλους στα δικαστήρια μια γροθιά απέναντι σε κράτος και αστική εξουσία, φυσικούς και πολιτικούς αυτουργούς. Να μετατρέψουμε την διαρκή δικαστική ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι εργάτριες, σε διαρκή και αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση αποκαλύπτοντας το ρόλο της σε αυτή τη δίκη. Να απαντήσουμε στις επιδιώξεις των δικαστών να συγκαλυφθεί η αστυνομική βία συνεκδικάζοντας και συμψηφίζοντάς την αστυνομική βία με τον αγώνα των εργατριών που χτυπήθηκαν ανελέητα γιατί πάλεψαν για το ψωμί και τη δουλειά τους.

Να απαιτήσουμε στο όνομα της εργατικής τάξης και του δίκιου του αγώνα:
  • Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
  • Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
  • Να καταργηθούν όλα τα ειδικά σώματα καταστολής
Πρωτοβουλία για τη Δικαίωση των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: