08 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | Για τη δικαστική απόφαση για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου

Πρωί της Παρασκευής 7/12 έγινε το δικαστήριο για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τον πρώην εργοδότη του σε πιτσαρία των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Επταλόφου και έξω από την πιτσαρία συγκέντρωση και παρέμβαση καταγγελίας του ξυλοδαρμού, η οποία κατέληξε με μοτοπορεία στα δικαστήρια. Ο εργοδότης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για το οποίο έκανε έφεση και ίσως το γλιτώσει.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το πόσο ταξική είναι η δικαιοσύνη και όλοι οι νόμοι του κράτους. Από τη μια οι εργοδότες, που έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς ένσημα και φτάνουν μέχρι και στο σημείο να σηκώνουν χέρι πάνω τους, μένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν τις εγκληματικές τους πράξεις ανενόχλητοι. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι, που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, όπως ο ντελιβεράς, η καθαρίστρια από το Βόλο και οι χιλιάδες άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, αντιμετωπίζονται από τη "δικαιοσύνη" σαν σύγχρονοι σκλάβοι που δεν έχουν δικαιώματα ή σαν εγκληματίες που οδηγούνται στη φυλακή.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του εργαζόμενου στους Απμελόκηπους δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική εκμετάλλευσης, βίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων από το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Μια πολιτική που μας θέλει δούλους και σκυφτούς, και την οποία ευνοεί όλο το οπλοστάσιο αντεργατικών νόμων που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέτρα και νόμοι οι οποίοι στρώνουν το έδαφος στη διαμόρφωση ενός εργασιακού μεσαίωνα όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν εργαλεία για να κερδοφορεί το κεφάλαιο και η εργοδοσία.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι και να βάλουν φραγμό σε αυτήν την αντεργατική πολιτική που προσφέρει ξυλοδαρμούς, φτώχεια, εκμετάλλευση και θανάτους.

Θεσσαλονίκη 8/12/2018

https://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: