08 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ | Κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων ενάντια στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων


Με μια μαζική παρέμβαση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του Πάρκου.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες δύο βδομάδες κινητοποιήσεις στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων - Καματερού καθώς και στον Φορέα διαχείρισης του Πάρκου. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους σχεδιάζουν να κατασκευάσουν την μονάδα στα όριά του αναγκάζοντάς τους σε αναδίπλωση, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση για πάγωμά του ενώ ο νυν πρόεδρος του Φορέα δήλωσε ότι όσο αυτός βρίσκεται στη διοίκηση το έργο αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αναρωτιέται τότε κανείς γιατί δημιούργησαν όλο το ζήτημα!

Η Πρωτοβουλία και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών μη έχοντας καμιά εκτίμηση στην αξιοπιστία των λόγων των τοπικών και κεντρικών αρχόντων καθώς και στους κάθε είδους διοικούντες συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους μέχρι να ακυρωθεί το έργο οριστικά.

Η σημερινή κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία  Γεννηματά (κεντρική) και συνεχίστηκε με πορεία προς τη κυκλική πλατεία Ιλίου περνώντας μέσα από τους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς. Με τη βοήθεια του καιρού υπήρχε αρκετός κόσμος στο κέντρο της πόλης και η αποδοχή του στόχου της κινητοποίησης μεγάλη. Πέρα από το ενδιαφέρον για ενημέρωση η όλη κινητοποίηση αποτέλεσε αφορμή για την πυροδότηση συζητήσεων για τα έργα και ημέρες των δήμων της περιοχής. Που δεν ήταν και ιδιαίτερα θετικές!





Δεν υπάρχουν σχόλια: