14 Δεκεμβρίου 2018

ΞΑΝΘΗ - Ανοιχτή Συζήτηση της Μαθητικής Αντίστασης για τις πρόσφατες καταλήψεις

Η Μαθητική Αντίσταση παίρνει πρωτοβουλία με βάση τις τελευταίες εξελίξεις να προχωρήσει σε ανοιχτή συζήτηση στο στέκι Ρωγμή το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 18:00.

Τις τελευταίες βδομάδες γίναμε όλοι μάρτυρες σε ανησυχητικές εικόνες έξω από τα σχολεία μας. Μετά από καλέσματα διαφορών κομματιών του ακροδεξιού χώρου (από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής μέχρι ακόμα πιο δεξιούς) κηρύχθηκε η Πέμπτη 29 Νοέμβρη ως η πανελλαδική μέρα για καταλήψεις σχολείων «για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ήπειρο». Όσο και εάν προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτές οι καταλήψεις ήταν τάχα «πατριωτικές» και όχι εθνικιστικές το αποτέλεσμα έδειξε ότι δυστυχώς αρκετές καταλήψεις γίνανε και καθοδηγήθηκαν από ανοιχτά φασιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους.

Από τα συνθήματα έξω από τα σχολεία τα οποία λέγαν «Ελλάς ή τέφρα», «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ», «αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει» μέχρι τα στοχάδια και άλλα φασιστικά σύμβολα που ζωγραφίστηκαν φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι τραμπούκοι και δολοφόνοι φασίστες βάλαν το χέρι τους ώστε να δηλητηριάσουν τις μαθητικές συνειδήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην πόλη μας την Ξάνθη όσες καταλήψεις έγιναν είχαν το χαρακτηριστικό της μικρής μαζικότητας αλλά και δεν προέκυψαν από καμία συνέλευση! Αυτό συνέβη γιατί ακόμα και οι ίδιοι οι φασίστες που τις υποκινούσαν γνώριζαν πολύ καλά ότι εάν οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν και να πάρουν με συλλογικό τρόπο αποφάσεις τότε θα έλεγαν ένα βροντερό όχι στο μίσος και τον ρατσισμό.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν μέσω της απόπειρας συντονισμένης εμφάνισης τους στα σχολεία είναι να δηλητηριάσουν νεανικές συνειδήσεις με το μίσος προς τους γείτονες λαούς και τον εθνικισμό. Θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα στη νέα γενιά για τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους! Ο λαός και η νεολαία πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και τον φασισμό. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους γείτονες λαούς.

Με βάση αυτά καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στο στέκι Ρωγμή. Θέλουμε να ανοίξουμε την συζήτηση όχι μόνο για το ζήτημα των καταλήψεων που έγιναν στα σχολεία αλλά συνολικά για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το μαθητικό κίνημα. Υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε το πώς απαντάμε στο εθνικιστικό και φασιστικό κλίμα που υπάρχει μέσα και έξω από τα σχολεία αλλά και να προτάξουμε τα δικά μας αγωνιστικά αιτήματα!

Πρέπει να σταματήσουμε να υποτασσόμαστε στην άσχημη σημερινή κατάσταση και με συλλογικό τρόπο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θέλουμε να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε αλλά πάνω από όλα να κατανοήσουμε ότι ο αγώνας για ζωή και ελευθερίες είναι μονόδρομος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: