17 Ιανουαρίου 2019

ΞΑΝΘΗ | Για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση



Για τρίτη φορά σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία των απεργών εκπαιδευτικών, στα πλαίσια και της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο. Περίπου 100 άτομα, ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία της πόλης, και διαδήλωσαν στους κεντρικούς της δρόμους, καταλήγοντας πάλι σε αυτή. 
Η συμμετοχή που καταγράφεται στις 3 μέρες απεργίας μέχρι στιγμής, είναι της τάξης του 20-30% στην πρωτοβάθμια, και 3-7% στη δευτεροβάθμια, με την πλειοψηφία αυτών να είναι αναπληρωτές. Ποσοστά χαμηλά βέβαια για την αναγκαιότητα μαζικής απάντησης στο νέο σύστημα διορισμών και τη θέσπιση του προσοντολογίου. Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνεται σταθερά η διάθεση από ένα δυναμικό να δώσει τη μάχη της απεργίας, αλλά και συνολικά να αγωνιστεί για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ζητούμενο είναι η περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ανοίξουν τον αγώνα στην τοπική κοινωνία, που θα απευθύνουν κάλεσμα κοινής συμπόρευσης με άλλους εργαζόμενους, με τους φοιτητές και τους μαθητές. 
Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αγώνα των εκπαιδευτικών, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχε οργανωμένα στη σημερινή κινητοποίηση με δικό της μπλοκ, μοιράζοντας και σχετική προκήρυξη. Με τα συνθήματά της ανέδειξε την αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας που διεξάγεται, για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: