20 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΝΙΑ | συγκέντρωση - πορεία καταγγελίας για τους πρόσφατους θανάτους ντελιβεράδων

Κόντρα στην ελεεινή από πολιτική άποψη στάση των εργατοπατέρων του Εργατικού Κέντρου Χανίων, που για άλλη μια φορά έριχνε το φταίξιμο για το θάνατο του ντελιβερά στην απροσεξία του, η συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής 18 Γενάρη έδωσε έναν άλλο τόνο στο κέντρο της πόλης.

Η πρωτοβουλία που πήρε η Πρωτοβουλία Αντίστασης βρήκε ανταπόκριση και από άλλους πολιτικούς χώρους, ΝΑΡ, συλλογικότητες αντιεξουσιαστών και άλλοι. Με βάση τη διαφωνία μας για επικέντρωση της πορείας που ακολούθησε στο συγκεκριμένο μαγαζί που δούλευε ο νεκρός διανομέας, υπήρξε διαχωρισμός σ’ ένα σημείο. Παρόλα αυτά στο τέλος ο απολογισμός για όλους ήταν θετικός έστω γι’ αυτή τη στοιχειώδη κινηματική απάντηση στα τραγικά συμβάντα που προκύπτουν ολοένα και πιο συχνά σαν αποτέλεσμα της έντασης της ανέχειας και της χειμωνιάτικης ανεργίας που δημιουργεί συνθήκες εξοντωτικής εκμετάλλευσης.

Μια σειρά εκφράσεις άλλωστε της εντεινόμενης καπιταλιστικής βαρβαρότητας θέτουν σ όλη τη χώρα την ανάγκη όρθωσης αντιστάσεων σαν τον μόνο όρο για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής των εργαζομένων.

Η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης μοιράστηκε σε εκατοντάδες αντίτυπα και τόνιζε πως παγκόσμια και στη χώρα μας εντείνεται η επίθεση του συστήματος, αλλά μπορούν να γεννηθούν και αντιστάσεις.

ΧΑΝΙΑ 18-1-2019

http://protovouliantistasis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: