17 Μαΐου 2019

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ | Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για τους εργαζόμενους του δήμου:

Μας έχουν διαλύσει τη ζωή και μας ετοιμάζουν χειρότερα! Να συναντηθούμε στους Αγώνες της Αντίστασης και της διεκδίκησης

Δήμαρχος και αντιπολίτευση έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες μοιράζοντας υποσχέσεις στην προσπάθεια τους να αρπάξουν πάλι την ψήφο μας. Στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να υποσχεθούν και δεν τους νοιάζει καθόλου για τα προβλήματα των εργαζομένων και του δήμου.

Όλοι αυτοί και οι επίσημοι υποστηριχτές τους (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα) είναι συνυπεύθυνοι για την εγκατάλειψη των δήμων και την απαξίωση των εργαζομένων. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά διαλύθηκε πρώτα στους δήμους. Οι υπηρεσίες του δήμου και η καθαριότητα λειτουργούν με μεγάλο αριθμό συμβασιούχων, κυρίως 8μηνων. Συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ με κοινωφελή εργασία, εργαζόμενοι από την κοινωνική υπηρεσία που εκτίουν κάποια χρηματική ποινή και εργαζόμενοι σε εργολάβους αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων στους περισσότερους δήμους.


Η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η μη χρήση ή μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας στους εργάτες δήμου είναι οι βασικές αιτίες της ραγδαίας αύξησης των εργατικών ατυχημάτων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο είχαμε πάνω από 10 νεκρούς εργάτες στην αποκομιδή των σκουπιδιών και σε άλλα έργα σε δήμους. Ενώ θα έπρεπε να εχουμε αύξηση του επιδόματος επικίνδυνου - ανθυγιεινού και να προστεθούν και άλλες ειδικότητες στα ΒΑΕ η κάθε κυβέρνηση τα μειώνει ακόμα περισσότερο.

Οι αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες σ’ όλα αυτά τα προβλήματα των εργαζομένων απαντούν με στάσεις εργασίας λίγων ωρών ή κλείνουν ραντεβού με τις πολιτικές ηγεσίες χωρίς την συμμετοχή εργαζόμενων. Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που ξεπουλούν αγώνες αντίστασης και αποτελούν το μακρύ χέρι των δημάρχων και των κυβερνήσεων.

Όλοι αυτοί προσπαθούν συστηματικά να εκτονώσουν τις αγωνίες και το θυμό των εργαζομένων μέσα από δρόμους ανώδυνους για το σύστημα. Καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους ότι θα κερδίσουν τα χαμένα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα μέσα από ατελείωτους δικαστικούς αγώνες ή ακόμα χειρότερα προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους στρέφοντας τους μόνιμους ενάντια στους συμβασιούχους ή αυτούς του ιδιωτικού τομέα ενάντια σε αυτούς του δημοσίου.

Μας ετοιμάζουν μια ακόμα πιο μαύρη τετραετία και οι δήμοι θα κληθούν να εφαρμόσουν την αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αν προεκλογικά μιλούν για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και επταήμερα εργασία μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα συμβεί μόλις κλείσουν οι κάλπες; Παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ψίχουλα για να ξεγελάσει τον πεινασμένο λαό, έχει αποδείξει ότι είναι ίδια αν όχι χειρότερη από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας έφεραν ως εδώ.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στους δήμους ειδικότερα, πρέπει να βάλουν φρένο και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους με την συμμετοχή τους στα κοινά.
✓ Όχι στην κατάργηση –περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών επιδομάτων και ένταξη σ’ αυτά και άλλων ειδικοτήτων.

✓ Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων

✓ Μονιμοποίηση συμβασιούχων

✓ Όχι άλλες άμεσες & έμμεσες περικοπές μισθών

✓ Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ αποτελούνται από εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους αγωνιστές που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Δεν έχουμε να δώσουμε ανταλλάγματα για να κερδίσουμε ψήφους. Η συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές στόχο έχει την ανάδειξη της ανάγκης του λαού για αυτοοργάνωση, αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Στήριξε και με την ψήφο σου!



Δεν υπάρχουν σχόλια: