20 Ιουλίου 2019

Καταστολή και συλλήψεις αγωνιστών από την Τουρκία

Όχι που δεν θα υπήρχε συνέχεια του κράτους! Χθες το απόγευμα η "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν" πραγματοποιούσε την τρίτη κατά σειρά συνέντευξη τύπου - διαμαρτυρία έξω από την τούρκικη πρεσβεία. Αυτές οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με αφορμή τον αγώνα για να αποφυλακιστεί από τις τούρκικες φυλακές η Barkın Timitik αγωνίστρια δικηγόρος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Χθες αφορούσε και την αλληλεγγύη στον αγωνιστή Erdal Gökoğlu που καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης στη Γερμανία για την δράση του κατά του τούρκικου καθεστώτος, ζούσε στο Βέλγιο με άσυλο όπου και τον συνέλαβαν για να τον παραδώσουν στη Γερμανία στα πλαίσια των επιχειρήσεων κατά των Τούρκων αγωνιστών που έχει ξεκινήσει το γερμανικό κράτος από το 2014 μέχρι τώρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε όσους συμμετείχαν, τους χτύπησαν και σήμερα θα οδηγηθούν στην εισαγγελία.

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο του Αγώνα:

Σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία. Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση. Έχουν τραυματιστεί μερικοί από αυτούς κατά την επίθεση της αστυνομίας. 6 άτομα προσάχθηκαν σε μια νόμιμη συγκέντρωση και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στην Εισαγγελία.

Η πράξη αυτή είναι κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της νέας κυβέρνησης ΝΔ.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.


Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν









Δεν υπάρχουν σχόλια: