23 Αυγούστου 2019

Επίθεση και συλλήψεις πολιτικών προσφύγων στη Χιλιαδού της Εύβοιας!

Περικύκλωση από αστυνομικές δυνάμεις 13 Τούρκων αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, σε κάμπινγκ στη Χιλιαδού Ευβοίας.

Από τις 5.30 το απόγευμα χθες αστυνομικές δυνάμεις ζητούσαν από τους αγωνιστές να αποχωρήσουν από τον χώρο ελεύθερου κάμπινγκ στη Χιλιαδού, που έχουν κατασκηνώσει εδώ και δύο μέρες και να τους πάνε στο τμήμα Χαλκίδας για εξακρίβωση στοιχείων.

Οι σύντροφοι και κατασκηνωτές αρνήθηκαν και απαίτησαν αυτοί με τη σειρά τους από την αστυνομία να αποχωρήσει, ενώ οι μπάτσοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να έρθουν περιπολικά και πούλμαν για την προσαγωγή τους. Είναι η τρίτη παρενόχληση από τις τοπικές αρχές με τη δικαιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων, η οποία γίνεται εμμονικά και στοχευμένα στους συγκεκριμένους κατασκηνωτές, ενώ έχουν κατασκηνώσει σε περιοχή που γίνεται χρόνια ελεύθερο κάμπινγκ από πολύ κόσμο.

Οι 13 σύντροφοι από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας αρνήθηκαν την εξακρίβωση και τη μεταφορά τους στο τμήμα.

Τελικά οι προσαγωγές έγιναν βίαια με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί των αγωνιστών.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις πιέσεις και τις επιθέσεις της. Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής της, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, των μεταναστών, των προσφύγων.

Πριν περίπου 1 μήνα, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας δέχτηκαν επίθεση οι διαδηλωτές που διαδήλωναν στον χώρο ειρηνικά, προσάχθηκαν, συλλήφθηκαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Και τώρα, σε μια από τις ετήσιες θερινές εκδρομές των προσφύγων από την Τουρκία που πραγματοποιείται στην περιοχή της Χαλκίδας, η αστυνομία απειλεί με προσαγωγές τους πρόσφυγες. Ο χώρος αυτός είναι ένα ανοιχτό θερινό κάμπινγκ που επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, είναι ένας ανοιχτός χώρος, όμως αυτό δεν σταματά την αστυνομία και την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας να επιτίθεται στους πρόσφυγες και στα δημοκρατικά δικαιώματα τους.

Ενάντια στις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καλούμε όλους τους μαζικούς, δημοκρατικούς, επαναστατικούς φορείς, να ενωθούμε στον κοινό αγώνα για να σταματήσουμε αυτές τις πιέσεις και τις επιθέσεις.

http://oagonas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: