Το κάπνισμα κάνει κακό. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
Είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει να καταργηθεί το άσυλο! Οι θεριακλήδες φοιτητές μπορεί να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε τεκέ. Είναι που είναι άντρα ανομίας. Μετά την κατάργηση του ασύλου, με ένα απλό τηλεφώνημα η αστυνομία θα μπορεί να παρέμβει για να περιορίσει τα ντουμάνια…
Ειρωνείες και αστειάκια κομματικοποιημένων που θέλουν να συνδυάζουν τα πάντα με τις τρέχουσες πολιτικές αποφάσεις που διαφωνούν, θα πει κάποιος. Πώς συνδέεται το άσυλο με τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου; Τι σχέση έχει η νικοτίνη με την Κεραμέως; Τίποτα, φυσικά. Απλά, καμιά φορά το αστείο μπορεί να καταδείξει τι θα συμβεί αν τραβήξεις στα άκρα το σοβαρό.
Αντικαπνιστικούς νόμους ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Ο Παπανδρέου δεν ψήφισε μόνο το πρώτο μνημόνιο αλλά και αντικαπνιστικό νόμο. Ο ίδιος είναι λάτρης της υγιεινής ζωής και της άθλησης. Βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ξανθός έβαλε πρώτος το πρόστιμο των 1.500€ στους οδηγούς που καπνίζουν. Το κάπνισμα έγινε πειθαρχικό παράπτωμα για τους δημόσιους υπάλληλους. Στις πρώτες υπουργικές αποφάσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ ήταν η γενίκευση της απαγόρευσης του καπνίσματος, η επιβολή υπέρογκων προστίμων και η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Στους δημόσιους χώρους, στα πάρκα και τις πλατείες δεν πρέπει να υπάρχει τσιγάρο αναμμένο.
«Οι απαγορεύσεις είναι αναγκαίες γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν και δε σέβονται τους διπλανούς τους» λέει πολύς κόσμος. Σίγουρα υπάρχει αυτή η πλευρά και είναι σοβαρή.
Ωστόσο, λίγο πολύ καταλαβαίνουμε πως οι αντικαπνιστικοί νόμοι:
Α) Δεν πείθουν πως οι νομοθέτες «μας» νοιάζονται για την υγεία των ανθρώπων ή ότι τους καίγεται καρφί που το τσιγάρο κάνει ζημιά στην τσέπη.
Β) Έχουν εισπρακτική λογική, παίρνουν και δε δίνουν.
Γ) Πιθανό να αξιοποιηθούν από ασφαλιστικές εταιρείες.
Δ) Δεν βοηθούν κανέναν να κόψει το τσιγάρο.
Ε) Δεν έχουν και πολύ σχέση με το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.
Δε βρισκόμαστε σε εποχή καπνοαπαγόρευσης. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει το κυνήγι των καπνιστών να γίνει κυνήγι μαγισσών. Η περίοδος της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ είχε τέτοια χαρακτηριστικά. Παρά το όνομά της, οι λόγοι απαγόρευσης της δημόσιας κατανάλωσης ποτού δεν είχαν σχέση με τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ.
Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν αναγνωρίζουμε στο κράτος το δικαίωμα να βρίσκεται πανταχού παρόν. Έχει μπει μέσα στα αυτοκίνητά μας και στέκει προς το παρόν έξω από την είσοδο του σπιτιού μας. Μας ακολουθεί τάχα για να μας φροντίζει.
Το κράτος παρουσιάζεται ως φύλακας άγγελός μας. Που μεριμνά ώστε η ελευθερία να μη γίνει ασυδοσία.
Ο Αυγενάκης δήλωσε σχετικά με την ασφάλεια του πολίτη, πως «τα όρια της ατομικής ελευθερίας τα καθορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος». Τα λόγια του είναι τόσο τετριμμένα που δε προσέχουμε την απειλή που εκπέμπουν.
Το αστικό κράτος μας αγκαλιάζει όλους σφιχτά.
Δεν είναι τυχαίο που τον κρατικό ασφυκτικό εναγκαλισμό τον νοιώθουμε κι εμείς που δεν καπνίζουμε.
Β.Δ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοφιλεις αναρτησεις
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
λαϊκη αντισταση - Α.Α.Σ.
Αριστερα
Πολιτικη
Διεθνη
Εργαζομενοι
Μεταναστες - προσφυγες - πολιτικοι προσφυγες
Νεολαια
Δημοκρατια;
Κινηματα
Τοπικα
Μνημες
Πολιτισμος
Εκλογες
ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
Videos
Get this Recent Comments Widget
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου