20 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ | Τελικά, είναι πολλά τα λεφτά!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε το έργο της αποφασισμένη να κάνει πράξη όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις… προς το κεφάλαιο. Οι εξαγγελίες για τα έργα ανάπτυξης αμέτρητες. Μέσα σε αυτά και το Πάρκο Τρίτση, με σημαντική σειρά προτεραιότητας όπως φαίνεται. Αυτή, άλλωστε, είναι άλλη μια από τις εύκολες περιπτώσεις, από αυτές όπου η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο με στόχο τον τεμαχισμό, την καταπάτηση και την οικονομική εκμετάλλευση του Πάρκου. Πρόκειται για σχέδια που η ΝΔ τρέχει να υλοποιήσει.

Γι’ αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε κατακαλόκαιρο στο Πάρκο, και αφού εμφανίστηκε αγανακτισμένος από την εικόνα εγκατάλειψης, τις άδειες λίμνες, τα ψόφια ψάρια, μας προετοίμασε για τα σχέδια της κυβέρνησης. Η εμπορική εκμετάλλευση και η αστυνόμευση-τρομοκρατία είναι μερικές από τις προθέσεις του και βέβαια ανοίγει ξανά το θέμα διαχείρισης του νερού, που μας θυμίζει την εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που είχε προτείνει ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο διαχείρισης και οι παρεμβάσεις τόσο του δημάρχου Ιλίου όσο και του φορέα διαχείρισης, του οποίου η θητεία λήγει τον Οκτώβρη, επιβεβαιώνουν ότι όλοι αντιμετωπίζουν το Πάρκο σαν φιλέτο, από το οποίο θέλουν να αρπάξουν ό,τι περισσότερο μπορούν, χωρίς κανένα σεβασμό προς το περιβάλλον και το λαό. Ο δήμος Ιλίου, που εδώ και χρόνια έχει καταπατήσει μέρος του Πάρκου, καταγγέλλει την προηγούμενη διοίκηση και ζητά το Πάρκο να περάσει στην ευθύνη των δήμων και της περιφέρειας, κάτι που όπως φαίνεται στηρίζει και η κυβέρνηση. Ο απερχόμενος φορέας υπερασπίζεται το έργο του, τη χαβούζα και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες (έτσι ονομάζει τις καφετέριες και το μαγαζί ενοικίασης ποδηλάτων που πρόσφατα άνοιξε!) και μας καλεί σε συνέλευση, παρότι τις αποφάσεις ως τώρα τις έπαιρνε στα κρυφά για να αποφύγει τους κατοίκους της περιοχής που κινητοποιούνταν ενάντια στα σχέδια του. Τελικά, είναι πολλά τα λεφτά και τρέχουν ποιος θα τα αρπάξει.

Το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Όμως, οι ως τώρα εξαγγελίες και η συνολική πολιτική που ακολουθεί δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Με τις όποιες διαφοροποιήσεις, θα συνεχίσουν το έργο που εδώ και χρόνια μεθοδεύεται από όλες τις κυβερνήσεις, θα "σώσουν" το Πάρκο μετατρέποντας ένα μέρος του σε χαβούζα, ενώ το υπόλοιπο θα γεμίσει εταιρείες και ΜΚΟ που θα στήσουν φαγοπότι. Θεωρούν πως οι κάτοικοι της περιοχής, κουρασμένοι από την εξαθλιωμένη εικόνα του Πάρκου, θα θαμπωθούν από τα "αναπτυξιακά" σχέδια καταστροφής του. Όμως η περιοχή και ολόκληρη η Αττική έχουν απόλυτη ανάγκη το Πάρκο να παραμείνει ελεύθερος χώρος και ήδη γίνονται προσπάθειες συντονισμού με στόχο να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: