21 Οκτωβρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Συγκέντρωση για την ρύπανση στο Κορδελιό

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτώβρη συγκέντρωση και πορεία 600-700 ατόμων προς τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από φορείς και συλλογικότητες σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της ομάδας κατοίκων Κορδελιού «Η αναπνοή είναι δικαίωμα». Συμμετείχαν σύλλογοι γονέων, ΕΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γυναικών και πολιτικές οργανώσεις. Το ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε με συγκροτημένο μπλοκ, με συνθήματα που έθεταν την αναγκαιότητα μαζικού λαϊκού αγώνα για την μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ και την λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των κατοίκων.

Μια δυναμική συγκέντρωση στο πρώην Δημαρχείο Κορδελιού που εξελίχθηκε σε διαδήλωση στους δρόμους του Κορδελιού μέχρι την είσοδο των ΕΛΠΕ. Η οργή και η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ήταν φανερή από τα συνεχόμενα συνθήματα, που έγιναν ακόμη πιο δυνατά όταν στην εσωτερική πλευρά της πύλης αντίκρισαν τους αστυνομικούς. Συνθήματα που ακούστηκαν: «Η ανάπτυξή τους λερώνει τις ζωές μας, έξω τα ΕΛΠΕ από τις γειτονιές μας», «Φουγάρα και καπνοί πνίγουν τις ζωές μας, έξω τα ΕΛΠΕ από τις γειτονιές μας», «Για αυτούς τα πλούτη για μας καταστροφή, αγώνες μαζικοί για ανθρώπινη ζωή», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και άλλα.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν κύρια από τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου βιώνουν σε καθημερινή βάση τα αποτελέσματα της ρύπανσης που προκαλούν τα ΕΛΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: