03 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΤΑ | Δε θέλαν Αιολικό Πάρκο στα χωράφια τους; Κρατηρήριο, αυτόφωρο, δίκη!

Τέσσερις κτηνοτρόφοι. Δύο μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεντζικού Άρτας καθώς και δύο κάτοικοι του χωριού συνελήφθησαν από την αστυνομία καθώς και δύο κάτοικοι του χωριού συνελήφθησαν προχθές όταν ήρθαν σε διάλογο με υπαλλήλους της εταιρίας Αιολικού Πάρκου, στους οποίους υπενθύμιζαν ότι η έκταση, στην οποία θέλουν να κάνουν εργασίες, στη θέση “Γιεραμπί” του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, είναι στην ιδιοκτησία τους και δεν μπορεί να γίνει εκεί η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεντζικού είχε πεί όχι, στην δημιουργία Αιολικού Πάρκου όμως η ανάδοχος Εταιρεία εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες και προχώρησε στις εργασίες, παρότι η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ από το 2014 ενώ αρνητικά γνωμοδότησε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γ. Καραΐσκάκη, το 2015, στηρίζοντας την απόφαση του Συνεταιρισμού και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, ανακαλώντας προηγούμενη θετική γνωμοδότηση.

Μετά τον διάλογο, όπου η κάθε πλευρά υποστήριζε την δική της θέση, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κατέθεσε μήνυση και οι 4 συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, όπου και παρέμειναν όλη τη νύχτα, μέχρι χθες Τετάρτη το μεσημέρι οπότε και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου αποφασίστηκε η δίκη τους να γίνει στις 11 του Οκτώβρη.

Τις πληροφορίες αυτές τις πήραμε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Άρτας και την ΗΧΩ της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: