15 Οκτωβρίου 2019

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ | ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “θυμήθηκε” ότι η Πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ...ΥΠΑΡΧΕΙ! Όχι, βέβαια, για να ξανανοίξει ως νοσοκομείο για τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής -άλλωστε αυτή την έκλεισε το καλοκαίρι του 2013- αλλά για να “στεγάσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα”, όπως ισχυρίζεται. Το “ενδιαφέρον” της, φυσικά, γι’ αυτά τα τελευταία είναι ΚΑΛΠΙΚΟ.

Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι υπεύθυνοι για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι οι και δικοί της προστάτες, Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι δολοφόνοι του πλανήτη, μαζί με Ρώσους, Κινέζους και άλλους “ψυχοπονιάρηδες”.

Ότι οι πόλεμοι κι οι βόμβες τους γεννούν τα καραβάνια των ξεριζωμένων που, όταν δεν πνίγονται στη Μεσόγειο, “κατοικούν” σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή γίνονται αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης.

Ότι η φτώχεια και η πείνα είναι συνέπεια της ληστείας που συντελείται ασταμάτητα στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου από τις ίδιες ακριβώς παραπάνω δυνάμεις και τους υποτακτικούς τους.

Ότι η λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι να τσακιστούν να φύγουν από τις χώρες και τους λαούς που καταστρέφουν, εκμεταλλεύονται και ληστεύουν όλοι όσοι τους θεωρούν ιδιοκτησία και οικόπεδό τους.

Ότι κανείς δεν αφήνει το σπίτι του και τους δικούς του ανθρώπους για πλάκα, ούτε για να κάνει “τουρισμό”.

Ξέρει πολύ καλά ότι τα συμφέροντα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαικής Ένωσης που υπηρετεί δουλικά δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τους πόθους των λαών και των εργαζομένων.

Ότι η αντιμεταναστευτική-αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είναι υπεύθυνη για το δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ότι η χώρα μας είναι μέρος του προβλήματος, επειδή ακριβώς είναι προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανονατοικών φονιάδων και της ΕΕ.

Ότι είναι συνυπεύθυνη μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ στην απανθρωπιά απέναντι στους κολασμένους της γης.

Ότι μόλις χθες υπέγραψε τη νέα συμφωνία αναβάθμισης και επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων επ’ αόριστον, πηγή πολέμου και δεινών για όλους – πρώτα και καλύτερα για τον δικό μας – τους γειτονικούς λαούς.

Ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία που σήμερα σφάζει τον κουρδικό λαό με τις ευλογίες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Ότι τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχασαν πατέρα, μάνα, αδέρφια, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες από όλους αυτούς τους σύγχρονους σταυροφόρους της “οικονομίας της αγοράς” και της αχαλίνωτης “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού ρημαδιού.

“Όλα κι όλα, δεν θα συζητήσουμε για τις αιτίες” τους ακούω να λένε. “Εμείς απλώς θα διαχειριστούμε τις συνέπειες”. Πολύ βολικό το σχήμα, μόνο που δε θα πάρουμε...

Ποιος ευθύνεται για τα δεκάδες κολαστήρια τύπου Μόριας ανά την Ελλάδα; Ποιος έχει μετατρέψει πρόσφυγες και μετανάστες σε πειραματόζωα μιας ζωής που θέλουν να επιβάλουν και στο δικό μας λαό; Ποιος έχει καταδικάσει εκατομμύρια κατοίκους αυτής της χώρας σε μια χαμοζωή; Με μισθούς και συντάξεις πείνας, με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ιδιωτικοποίηση των πάντων, με ανεργία στα ύψη, με φορολογική ληστεία, με λεηλασία του περιβάλλοντος, με χτύπημα κάθε κατάκτησης και δικαιώματος; Το κράτος και οι κυβερνήσεις μια χαρά κάνουν τη δουλειά με πειθαναγκασμό ή βούρδουλα, κατά πως ορίζουν τα συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν.

Το “ενδιαφέρον” του συστήματος και της κυβέρνησης για πρόσφυγες-μετανάστες είναι ΨΕΥΤΙΚΟ! Αυτό που θέλει να πετύχει είναι το ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΩΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ. Οι πρόσφυγες είναι πρόσχημα που τους βολεύει για να πετύχουν το στόχο τους. Να ξεκρεμάσουν τη ταμπέλα “Νοσοκομείο”, μια για πάντα. Και γιατί δεν ανοίγετε το 1ο ΙΚΑ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (αφού κλείσατε όλα τα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ) που στέκει δίπλα εγκαταλελειμμένο, αν τόσο “κόπτεστε”; Ή ακόμη καλύτερα το “ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ” του πρώην ΝΑΤ που επί δεκαετίες ρημάζει λίγο πιο πέρα;

Ακριβώς γιατί ο στόχος σας είναι άλλος και μόνο “πονηροί” ή αφελείς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Κανείς εργαζόμενος
στο Αμαλία Φλέμιγκ, στα υπόλοιπα νοσοκομεία, κανείς λαϊκός άνθρωπος της περιοχής και ευρύτερα δεν πρέπει να “τσιμπήσει” στις ρατσιστικές-φασιστικές απόψεις που κάναν την εμφάνισή τους με αφορμή το ζήτημα που άνοιξε η κυβέρνηση. Οι πρόσφυγες-μετανάστες έχουν την ανάγκη της λαϊκής-εργατικής αλληλεγγύης. Έχουν δικαίωμα σε στέγη, φαγητό, δουλειά, χαρτιά και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσει αξιοπρεπώς κάθε άνθρωπος. Δεν νομιμοποιούνται όσοι χειροκροτούν αυτούς που τους οδήγησαν στο σημερινό δράμα να παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους. Η πιο αγνή συμπαράσταση είναι οι κοινοί μας αγώνες, για τα κοινά μας προβλήματα, απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς.

Στο εσκεμμένο ερώτημα, Πτέρυγα Μπόμπολα ως νοσοκομείο ή ως χώρο φιλοξενίας για πρόσφυγες-μετανάστες, να απαντήσουμε: Ο “Μπόμπολας” να ξανανοίξει ως νοσοκομείο, τμήμα του Αμαλία Φλέμιγκ και οι πρόσφυγες-μετανάστες να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση σε χώρους κρατικούς και ιδιωτικούς που υπάρχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής να παλέψουν και για τα δύο!

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Σπύρος Παπακωνσταντίνου

http://flemig-hospital.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: