18 Νοεμβρίου 2019

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Από τη χθεσινή μαζική πορεία για τα 46 χρόνια απ' το Πολυτεχνείο

Πολύ μαζική διαδήλωση (απ' τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων) πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο για τα 46 χρόνια απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με συμμετοχή από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες δόθηκε οργανωμένη απάντηση απέναντι στο οξυμένο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να εμπεδώσουν το τελευταίο διάστημα στο λαό και τη νεολαία. Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, και το ΚΚΕ(μ-λ) συγκρότησαν μαζικά μποκ, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και καταγέλλοντας τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλλουν κυβερνήσεις-κεφάλαιο-ιμπεριαλιστές.

Στο τέλος της πορείας δυνάμεις των ΜΑΤ αφού πρώτα επιτέθηκαν σε κόσμο απ' τον αναρχικό χώρο που κατευθυνόταν προς την κατάληψη του Ευαγγελισμού, περικύκλωσαν την κατάληψη κι άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα.

Καταγγέλουμε τη συγκεκριμένη επίθεση που εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που προωθείται απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Αυξημένη καταστολή και τρομοκρατία, εκκενώσεις κι επιθέσεις σε καταλήψεις, καταπάτηση του Ασύλου και επιθέσεις όπως είδαμε στην ΑΣΟΕΕ, αποτελούν κομμάτι της παραπέρα φασιστικοποίησης που μας προωθούν για να μη σηκώνουμε κεφάλι όσο χτυπάνε τα δικαιώματά μας. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί απ' το κίνημα θα πρέπει ν' αντιπαρατίθεται συνολικά σ' αυτήν την πολιτική που μας χτυπά το δικαίωμα ν' αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε, κι όχι να περιορίζεται σ' ένα στενά αντικατασταλτικό χαρακτήρα, πρακτική την οποία ακολουθεί ο α/α χώρος. Δε μας τρομοκρατούν, συνεχίζουμε στο δρόμο των αγώνων που μας έδειξε ο Νοέμβρης, στην πάλη για τα δικαιώματά μας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες, κόντρα στο μέλλον της φτώχειας, της εξάρτησης και των πολέμων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: