12 Νοεμβρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Πολυτεχνείο


Με μια καλή συμμετοχή συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στο Πολυτεχνείο. Με κεντρικό σύνθημα αυτό του πανό τις εισηγήσεις τους παρουσίασαν η σ. Γιάννα Αντωνιάδου και ο σ. Δημήτρης Μπάρμπας μέλη της Γραμματείας.

Ακολούθησε συζήτηση με αρκετές παρεμβάσεις που αφορούσαν ζητήματα της πάλης του λαού μας. Από την επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μέχρι τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους που ήδη έχουν καταστρέψει λαούς και χώρες αλλά και τους πολεμικούς κινδύνους που προκαλούνται για τους υπόλοιπους λαούς της ευρύτερης περιοχής, όπως φυσικά και για τον δικό μας με βάση την εμπλοκή της ντόπιας αστικής τάξης σε αυτούς πολέμους και ανταγωνισμούς. Όπως πάντα εκφράστηκαν οι διαφωνίες και οι συμφωνίες που υπάρχουν στα πλαίσια της ΛΑ-ΑΑΣ αλλά σε μεγάλο βαθμό και η διάθεση να παρέμβει από εδώ και πέρα πιο αποφασιστικά στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Στα πλαίσια της συζήτησης παρουσιάστηκε πρόταση παρέμβασης της ΛΑ-ΑΑΣ για το προσφυγικό το οποίο παίρνει πια ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις. Μένει να συγκεκριμενοποιηθεί και να υλοποιηθεί.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κάλεσμα μαζικής παρουσίας των δυνάμεων της ΛΑ-ΑΑΣ στην πορεία του Πολυτεχνείου, με σημείο συνάντησης την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 3:00 μ.μ. στη συμβολή της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά. Μιας διαδήλωσης που με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον κόσμο με την καταστολή στέλνοντας το μήνυμα πως ότι κινείται ενάντια στην πολιτική της θα χτυπιέται.

Φυσικά από τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις δεν θα μπορούσαν να μην υπήρχαν αναφορές και ο σχετικός προβληματισμός για τα γεγονότα που υπήρξαν γύρω από την ΑΣΟΕΕ, το χτύπημα των φοιτητών και την καταπάτηση του Λαϊκού Ασύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: