13 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ | Όλοι στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Η μαζική, λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα αμφισβήτησε με παλλαϊκό τρόπο την συνολική επίθεση που βίωσε η εργατική τάξη και ο λαός. Έθεσε επί τάπητος το αίτημα της ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα, της ανατροπής του φασιστικού παρακράτους που από βίαιη δύναμη καταστολής και δολοφονίας των αγωνιστών, των εργατών, του απλού λαού, των κομμουνιστών την προηγούμενη περίοδο μετατράπηκε σε επίσημο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης. Προέταξε με τόλμη σαν συλλογικός φορέας της λαϊκής θέλησης την απαίτηση για δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερία, ψωμί και παιδεία, βρωντοφωνάζοντας ''ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί'', ''ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ''.

Η παραπάνω συνθηματολογία όχι μόνο δεν ανήκει στα μουσεία, αλλά αποκτάει υπαρξιακό χαρακτήρα για την εργατική τάξη και τον λαό. Οι πολεμικές συρράξεις, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και η μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση εμπλέκει την εργατική τάξη και τον λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων, όσο και στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Η περίοδος μυρίζει μπαρούτι, ο τυχοδιωκτισμός και ο ανταγωνισμός των διάφορων ιμπεριαλιστών, το σύγχρονο ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής, οι προσφυγικές ροές ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, αποδεικνύουν τον σάπιο χαρακτήρα και την ωμή βία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η άνοδος του εθνικισμού και της φασιστικοποιημένης ατζέντας, οι δηλώσεις Τραμπ πως το μέλλον ανήκει στους πατριώτες, η ανοιχτή πολιτική συμμαχία Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-της φασιστικής οργάνωσης ΚΑΖΑ ΠΑΟΥΝΤ, πάνε χέρι-χέρι με την συνολική επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που επαναφέρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας σχηματισμούς πολιτικού προσωπικού σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο βγαλμένους από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ιστορίας.

Σ' αυτό το διεθνές πλέγμα, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -που εκτός από τα άλλα ξεπέρασε κάθε όριο στο φιλοαμερικανισμό- προχωράει σε συνολική επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά-λαϊκά δικαιώματα, ισχυροποιώντας τον κρατικό-κατασταλτικό-νομοθετικό μηχανισμό απέναντι στο λαϊκό-εργατικό κίνημα. Η πτώση της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα εφυσηχασμό, η ρητορική και εφαρμογή μιας πιο φασιστικοποιημένης ατζέντας από επίσημα τμήματα του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός, ενώ από την άλλη μεριά νέες παρακρατικές-φασιστικές οργανώσεις εμφανίζονται στην δημόσια σφαίρα που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τον αντιλαϊκό-αντεργατικό ρόλο των ''απενεργοποιημένων'' Χρυσαυγιτών -που διατηρούν την παρουσία τους σε επίπεδο δομής σε Αθήνα-Πειραιά και στο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα- και να παίξουν τον ρόλο μιας παράλληλης δύναμης καταστολής και επίθεσης απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Σ' αυτό το μαύρο πλαίσιο συνολικής επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος η μόνη λύση είναι η λαϊκή και ταξική οργάνωση της συλλογικής μας άμυνας και αντίστασης απέναντι σε παζάρια, συμβιβασμούς και κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Καλούμε τους αγωνιστές, την εργατική τάξη, την φτωχολογία, τους αντι-ιμπεριαλιστές και αντιφασίστες να στηρίξουν το μπλοκ μας και να διαδηλώσουν μαζί μας στην επέτειο του Πολυτεχνείου ως ένα ακόμη βήμα έκφρασης της οργάνωσης του μαζικού λαϊκού αγώνα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κάλεσμα σε ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση του μπλοκ της αντιιμπεριαλιστικής πρωτοβουλίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 στις 19:00 (Αίθουσα Γκίνη, ΕΜΠ)

Κάλεσμα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 στις 15:00 (προσυγκέντρωση Σταδίου & Χρήστου Λαδά)

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

23 σχόλια:

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...

ΚΚΕ και Πολυτεχνείο 1973

Παραθέτω,χωρίς σχόλια,δεν χρειάζεται άλλωστε,για το τι λέει το ΚΚΕ για τη στάση του στο Πολυτεχνείο 1973 :
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉ» Νο 8 : «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».

«Η περιβόητη καταγγελία που υπάρχει στο συγκεκριμένο φύλλο [σημείωση Πανσπουδαστική Νο 8]...αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου ! »,«Ριζοσπάστης» 27 Νοεμ.2012,σελ.5
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7165041
Εδώ ο «Ρ» ψεύδεται,δεν αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης,αλλά πλαστογραφία της !
Τα άτομα της επιτροπής κατάληψης στην αρχή της μεταπολίτευσης διευκρίνισαν ότι πρόκειται για πλαστογραφία.
Δείτε και το διπλανό,στην ίδια σελίδα του «Ρ»
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7165052
Και η κατάληψη του Πολυτεχνείου άρχισε την Τετάρτη 14 Νοεμ. 1973,
όχι,όπως λέει το δημοσίευμα αυτό του «Ρ»,την Πέμπτη 15 Νοεμ. 1973...

Από την «Έκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοεμβρη 1973» ,της ΚΕ του ΚΚΕ : «...κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο ...το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...»,και παρακάτω «αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις»,δείτε το πλήρες κείμενο :
http://www.kke.gr/istoria/ekthesh_kai_symperasmata_gia_ta_gegonota_toy_noembrh_1973?morf=1

Παραθέτω και την Πανσπουδαστική Νο 8,Γενάρη-Φλεβάρη 1974,σελίδα 4,
με την περιβόητη πλαστή ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του
Πολυτεχνείου 1973 :

http://2.bp.blogspot.com/-BNx-3klSkUk/TsPoNf0FjsI/AAAAAAAAAPI/TkeN9izU8iE/s1600/pan04.GIF

Παραθέτω και το πιο κάτω :

Μία δήλωση 17 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου για ένα δημοσίευμα της «Πανσπουδαστικής», οργάνου της «ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ»

Εμείς οι «17», μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που προέκυψε από δύο μέλη κάθε Σχολής εκλεγμένα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σχολών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της τριήμερης κατάληψης του Πολυτεχνείου, διαβάσαμε στο 8ο φύλλο της «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ», οργάνου της «ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ», κείμενο με τίτλο «Ανακοίνωση – απάντηση» της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου.

Επειδή και στο παρελθόν παρουσιάσθηκαν και άλλες ανακοινώσεις, επικαλούμενες την καθολική έγκριση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι εμείς ποτέ δεν λάβαμε μέρος στη σύνταξη ή την υπογραφή καμμίας παρόμοιας ανακοίνωσης και, φυσικά, ούτε της παραπάνω.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα είχε σαν καθήκον και επιδίωξη την υπεύθυνη και μοναδική αντιπροσώπευση των φοιτητών και την συντονισμένη προβολή των αιτημάτων και συνθημάτων που εξέφρασαν τον αγώνα εκείνων των ημερών και μέσα στις τότε συγκεκριμένες συνθήκες. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, δεν μπορεί να ανατεθεί στην Συντονιστική Επιτροπή και, πολύ περισσότερο σε κάποια μέλη της, ο ρόλος της παντοτινής έκφρασης του φοιτητικού κινήματος.

Η επίκληση του ονόματος της Συντονιστικής Επιτροπής για την κάλυψη και προβολή ορισμένων γνωμών και θέσεων, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε κριτική που θα μπορούσε να ασκήσει κανείς για το περιεχόμενό τους, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Νομίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται, γιατί μονο καλό δεν προσφέρουν στην ενότητα του αγώνα.

«17 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

Σημείωση: Για την διατύπωση και την υπογραφή των παραπάνω απόψεων δεν ήταν δυνατό να βρεθούν για να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, εξ αιτίας των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν (φυλακές, παρανομία κλπ).

Περιοδικό «Δημοκρατία», μηνιαία Δημοκρατική επιθεώρηση, «Ομάδα Δημοκρατίας», τεύχος 82 (5/1974) σελ. 16

Ανώνυμος είπε...

Ποια η σχεση της αντιιμπεριαλιστικης πρωτοβουλιας με την ΛΑ\ΛΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ξεκάθαρα για άλλη μια φορά η Αντικομμουνιστική λύσσα του Καπιταλιστικού κράτους απέναντι στους Κομμουνιστές διαχρονικά. Και είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο φόβος. Παρά τα προβλήματα στην Στρατηγική του και τις Ιδεολογικές στρεβλώσεις ποτέ δεν πέρασε με τον ταξικό αντίπαλο και έγραψε την Αθάνατη εποποιία του ΔΣΕ κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας που ο καπιταλισμός κινδύνεψε. Ο καπιταλισμός σε καμία περίπτωση δεν φοβάται προβοκάτορες και χρήσιμους ηλίθιους.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η σεντονιάδα αλλά το παραμύθι δεν πιάνει. Σκέψου κάτι άλλο.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά στο σύνθημα ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ γιατί δεν υπάρχει και ΔΣΕ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα.. Παράξενο.......

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Στην αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία συμμετέχουν μια ομάδα αγωνιστών με
αντιφασισιστικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντικαπιταλιστικά προτάγματα και
σύντροφοι και συντρόφισσες της οργάνωσής μας. Θέλει να απαντήσει την
ανάγκη να δυναμώσει η πολιτική στήριξη της κατεύθυνσης αυτής στο
γιορτασμό του Πολυτεχνείου, όπως καταγράφεται και στο κείμενό της. Η
Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία θα συμπορευθεί με το ΚΚΕ(μ-λ) με δικό
της αυτόνομο μπλοκ. Ορίζοντάς της Πρωτοβουλίας είναι, καταρχήν, η πορεία
του Πολυτεχνείου.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Ούτε και τους άχρηστους ηλίθιους φοβάται, ούτε καν αυτούς που υπερθεματίζουν επαναστατικά και κινούνται υπεύθυνα στα πλαίσια του συστήματος.

Για μέχρι τον ΔΣΕ και λίγο μετά θα συμφωνήσουμε, για μετά τη δεκαετία του '50 και δώθε μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε!

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Από εμάς κανένα!

Ανώνυμος είπε...

Επαναστατικό είναι να συμμετέχεις στο Αστικό κοινοβούλιο απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Αγώνας μέσα απο την λαική συμμαχία για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Χρειάζεται συνολική καταδίκη του Οπορτουνισμού όχι μόνο στην ΕΣΣΔ ΤΟΥ 1956... αλλά και στην Κ.Δ του 1935.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνείς δηλαδή με το ΚΚΕ που χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό δεν διεκδίκησε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 μετατρέποντας τον πόλεμο σε Ταξικό. Και δεν το έκανε λόγο ευρωκομμουνισμού. ....Δεν το πιστεύω....

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε ΑΣΓ ,,οταν λες στα πλαίσια του συστήματος εννοείς πως το κόμμα σου τα ξεπερνάει..?  Μπα,,,και ποτε έγινε αυτο και δεν το πήραμε χαμπάρι..? Ρε για δες η φαντασία του καθενός που φτάνει..
Γιατι άμα τα βάλουμε κάτω θα βγουν αντίθετα συμπεράσματα...
Στον 1ο δεν θα απαντήσω γιατι ειναι άνθρωπος με εμμονές που τον πονάνε ...Για τους υπόλοιπους εχω αυτο....https://erodotos.wordpress.com/2011/11/18/panspoydastiki-8/
Καλη ανάγνωση..

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Και γιατί δεν τα βάζεις κάτω να δούμε τι συμπεράσματα θα βγουν; Έτσι για να δούμε τίνος η φαντασία φτάνει μακρυά.

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Όχι συμφωνώ ότι παρά τα λάθη και τις υποχωρήσεις της ηγεσίας όταν δεν έπρεπε το ΚΚΕ δεν πέρασε στην αντίθετη όχθη. Τις τροτσκιστικές σοφιστείες περί του τι είναι ταξικό και τι όχι εμείς δεν τις υιοθετούμε! (Ευρωκομμουνισμός τότε δεν υπήρχε!).

Ανώνυμος είπε...

Ευρωκομμουνισμός απο την Κ.Δ το 1935 ξεκίνησε.

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις. ....τροτσκιστικό.... ήταν να πάρει ο λαός την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944.... ...τροτσκιστές... Λένιν Ζαχαριάδης Φιντέλ και ΤΣΕ. Δεν μας τα λες καλά.....

Ανώνυμος είπε...

Λες πως ευρωκομμουνισμός τότε δεν υπήρχε. Θα υπήρχε ΔΣΕ εστω και με την καταστροφική καθυστέρηση που είχε χωρίς την επιστροφή Ζαχαριάδη. ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΧΙ. ΕΣΥ.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν θέμα λάθους. Δεν είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και μίλαγε για ..στάδια... Αυτή η γραμμή υπήρχε με καταστροφικά αποτελέσματα. Νομοτελειακά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 14/11/19, 1:01 μ.μ. Γράφεις : «Χρειάζεται συνολική καταδίκη του Οπορτουνισμού όχι μόνο στην ΕΣΣΔ ΤΟΥ 1956... αλλά και στην Κ.Δ του 1935.».---Δηλαδή θεωρείς τον Δημητρόφ οπορτουνιστή ;;;;;Θα περιμένω απάντησή σου «έως την κατάργηση του Άδη»...

Θωμάς Ακρωτηριανάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Σιγά την δύσκολη ερώτηση. Οι Κομμουνιστές πάντα εφαρμόζουν τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. Αυτό έκανε ο Δημοτρόφ και όλοι οι πραγματικοί Κομμουνιστέ την στιγμή που επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην 3η Κ.Δ το 1935. Το ίδιο κάνανε ο ΣΤΑΛΙΝ και οι υπόλοιποι Μπολσεβίκοι μετά το 1945 όταν το κόμμα των Μπολσεβίκων δεν είχε πλέον Στελέχη. ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Παλιό αυτό το κόλπο δεν πιάνει.. Σκέψου κάτι άλλο. Σωστά σου γράφει για Κ.Δ οπορτουνιστική το 1935. Τι σε ενοχλεί....

Ανώνυμος είπε...

Προς ενημέρωση σου στα Κ.Κ και στην Κ.Δ υπήρχε και υπάρχει Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός που δεν κάνει οπορτουνιστές όσους τον εφαρμόζουν και είναι πραγματική κομμουνιστές. Δεν τσιμπάμε...

Ανώνυμος είπε...

Γίνε ακόμα λίγο σαφέστερος.
Μήπως θέλεις να πεις ότι επικράτησε ο οπορτουνσμός στην ΚΔ το 1935,αλλά ο Δημητρόφ δεν ήταν οπορτουνιστής,αλλά πραγματικός κομμουνιστής που εφάρμοσε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και μειοψήφησε τότε ;;;;;;