18 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΙΚΑΛΑ | Μαζικότερη η πορεία του Πολυτεχνείου

Με μαζική συμμετοχή, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, Τρικαλινών πολιτών και νεολαίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η συγκέντρωση και η διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που διοργανώθηκε μετά από καλέσματα του ΚΚΕ(μ-λ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ιδιαίτερα το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) παρουσιάστηκε αρκετά ενισχυμένο και μαχητικό και έδωσε παλμό και ζωντάνια στη διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο αλλά και ενάντια στην τρομοκράτηση του λαού από τις δυνάμεις του συστήματος.

Θα πρέπει βέβαια να τονιστεί η παρουσία στη διαδήλωση μεγάλων δυνάμεων των μηχανισμών καταστολής, καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, πρωτοφανής για επαρχιακή πόλη. Παρουσία η οποία καταγγέλθηκε με συνθήματα από τους συγκεντρωμένους.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου.

Στην εκδήλωση υπήρξαν εισηγητικές αναφορές για την σημερινή κατάσταση και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτήν. Διαβάστηκαν κείμενα και υπήρξαν προβολές για την εξέγερση του πολυτεχνείου και ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια, που συνέβαλε και αυτό στο ενδιαφέρον και στη ζωντάνια της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: