03 Δεκεμβρίου 2019

ΧΑΝΙΑ | Κάτω η κρατική τρομοκρατία - όλοι στην πορεία της Παρασκευής 6/12

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-12 6.00μ.μ. Πλ. Αγοράς

Η αστυνομοκρατία στην Αθήνα, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή παράλληλα με το αντιδραστικό πλαίσιο που θωρακίζεται το σύστημα προληπτικά απέναντι στις δοσμένες αντιστάσεις, που δεν θ’ αργήσουν και ήδη σιγοβράζουν στη νεολαία, συνθέτουν στις μέρες μας μια πολιτική φασιστικοποίησης που εξελίσσεται χωρίς όριο. Σε μια σειρά χώρες του πλανήτη η οργή των λαών, που οφείλεται στην επελαύνουσα καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αντιμετωπίζεται με σφαίρες στο ψαχνό με δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία και μετατροπής του τόπου σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, πολιτική που υπηρέτησαν με θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η ανεργία παραμένει ψηλά ενώ τα μεροκάματα πείνας γίνονται καθεστώς με παράλληλη απαγόρευση της απεργίας. Ο μόχθος του αγρότη (λάδι- βαμβάκι κλπ) απαξιώνεται και λεηλατείται όπως και εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Την ίδια ώρα οι τυχοδιωκτισμοί για το «μέγα της θαλάσσης κράτος» συγκρούονται με τους αντίστοιχους της γαλάζιας πατρίδας της αστικής τάξης της Τουρκίας με επικυρίαρχους στον αντιδραστικό ανταγωνισμό τους ιμπεριαλιστές, που ενισχύουν το ρόλο τους (βλέπε έκτακτη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Τραμπ) και τις βάσεις τους…

Η εργατική τάξη, οι λαοί και η νεολαία αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμοι σ’ όλα τα επίπεδα από κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές. Αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά στη χώρα μας, στην ευρύτερη γειτονιά μας και παγκόσμια. Αυτή είναι η αιτία της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας και γι’ αυτό αξιοποιούνται και μια σειρά φασισταριά πλέον και σε κυβερνητικούς θώκους. Θέλουν άγρια εκμετάλλευση και φτώχεια για το λαό, αναιρούν το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές και δίνουν τη χώρα πολεμικό ορμητήριο στους φονιάδες των λαών. Γι’ αυτό στοχοποιούν καταρχήν τους πιο ευάλωτους πολιτικούς χώρους, σαν τη ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ και βάζουν στο στόχο τις καταλήψεις, την ίδια ώρα που τρομοκρατούν και καταστέλλουν κάθε μαζική κινητοποίηση.

Λαός και νεολαία έχουν ανάγκη την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έχουν ανάγκη ν’ αντισταθούν στο τρομοκρατικό δόγμα του Χρυσοχοϊδη, νόμος και τάξη που έφτασε ήδη σε φασιστικής έμπνευσης τελεσίγραφα. Όλοι οι πολιτικοί χώροι έχουν δικαίωμα ύπαρξης, εκτός τους φασίστες και την πολιτική της φασιστικοποίησης σε βάρος της εργαζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας.

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας στη δημοκρατία και τη ζωή

Με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία και με τη δύναμη του δίκιου των αγώνων μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΧΑΝΙΑ 2-12-019

Δεν υπάρχουν σχόλια: