09 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΛΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ;

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έστειλε το υλικό στο οποίο αποτυπώνεται η αυθαιρεσία των αστυνομικών, στον συνήγορο του Πολίτη: «Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Το μήνυμα σαφές: «Σας γράφω και σας δουλεύω»! Που σημαίνει πως οι εντολές έρχονται από πολύ ψηλά. Πάντα η αστυνομία εκτελεί εντολές. Γι’ αυτό και δε έχει νόημα καμιά συζήτηση με μπάτσο. Κάνει ό,τι του λένε. Είναι ευσυνείδητος! Είναι η στολή του!

Η αγία τριάδα της εξουσίας, εκτελεστική-νομοθετική-δικαστική, είναι αδιαίρετη. Και οι τρεις υπηρετούν, τιμούν και δοξάζουν την αστική τάξη. Όσο για τους «ανεξάρτητους» θεσμούς όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, κάνει πλάκα μέχρι και η ΕΛΑΣ.

Το ξεγύμνωμα και το ξεβράκωμα του διαδηλωτή δεν έγιναν μέσα σε αστυνομικό τμήμα. Έγιναν έξω, στον δρόμο, φανερά. Κάθε φορά η επίδειξη δύναμης έχει πιο άθλια χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία δεν γίνεται να εκδημοκρατιστεί. Οι μπάτσοι δεν είναι εργαζόμενοι σαν όλους τους άλλους. Δεν έχει σημασία ούτε η κοινωνική καταγωγή τους ούτε ο μισθός τους. Είναι κατασταλτικός μηχανισμός. Είναι η βία που χρειάζεται η κάθε εξουσία. Όταν δεν αρκούν οι δυνάμεις της, κατεβαίνει ο στρατός.

Έτοιμοι κάποιοι να θέσουν το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση», δηλαδή «πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ». Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι ένα πισωγύρισμα στην εποχή της ΕΡΕ, δεν είναι μόνο το κράτος της δεξιάς. Είναι η φασιστικοποίηση του συστήματος.

Ο ρεφορμισμός δεν διδάσκεται. Στα χαλαρά σπρώχνεται με τους μπάτσους για να τον δείξουν οι κάμερες, στα ζόρικα γονατίζει και σηκώνει τα χέρια. Παραδίνεται και γυρεύει κάλπες!

Θα έρθουν μέτρα σκληρά και βάρβαρα. Οι δρόμοι του αγώνα ανοίγονται σε εχθρικό έδαφος. Με ΜΑΤ και βία θα απαντήσει η κυβέρνηση, αυτό είναι φανερό. Όμως όλα ανατρέπονται.

Δεν υποκύπτει ο λαός αν "φάει" και πέντ-έξι,
θα τον γυρίσει τον τροχό κι όσες μπορεί θα παίξει…

Β.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: