12 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥΡΚΙΑ | Άμεση απελευθέρωση του Ιμπραήμ Γκιοκτσέ!

Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέ (İbrahim Gökçek), μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum που βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 1η Μάρτη του 2019 με άλλα δυο μέλη του σχήματος που είναι ταυτισμένο με την επαναστατική μουσική στην Τουρκία και αντιμετωπίζει συνεχείς διώξεις , μετέτρεψε την απεργία πείνας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Στην συνάντηση με τον δικηγόρο του στις φυλακές της Σηλυβρίας (Silivri) στις 3 Γενάρη γνωστοποίησε την απόφασή του. Μετά την συνάντηση ο δικηγόρος του ανακοίνωσε: «συναντήθηκα με τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέ πριν από λίγο. Ήρθε στην συνάντηση περπατώντας με πολύ μεγάλη δυσκολία, υπερβολικά αδυνατισμένος και κάτωχρος, με ακμαίο ηθικό. Είχε δυσκολία στην ομιλία, το στόμα του στέγνωνε…». Ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέ μου είπε:

«Είμαι ένας αγωνιστής που αντιστέκεται με απεργία πείνας, από σήμερα μετατρέπω την απεργία πείνας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Δεν θα υποχωρήσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας: Να αρθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών του Grup Yorum, να πάψουν οι επιθέσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιντίλ, να αφεθούν ελεύθερα τα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις. Από τον λαό ζητώ την έκφραση της αλληλεγγύης. Η μόνη μου επιθυμία είναι να ξαναβγώ στην σκηνή με την κιθάρα μου και να τραγουδήσω με το λαό τα τραγούδια μας»

Συνεχίζουν να ισχύουν τα αιτήματα που είναι γνωστά από την αρχή της απεργίας πείνας όπως: Να καταργηθεί η επικήρυξη με αμοιβή των μελών του Grup Yorum και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης. Κατέθεσε αίτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για αυτό το θέμα. Η μόνη του επιθυμία είναι να ξαναβγεί στην σκηνή με την κιθάρα του και να τραγουδήσει με το λαό τα τραγούδια τους.

Το Grup Yorum στις 5 Γενάρη κάλεσε σε μια εκδήλωση της αλληλεγγύης με τον τίτλο «Δέσε και εσύ μια μπλε και μια κόκκινη κορδέλα για να μην σταματήσουν τα τραγούδια μας». Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν τεράστια. Καλλιτέχνες, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, οικογένειες, ακαδημαϊκοί και λαϊκοί άνθρωποι από την Τουρκία ως την Ευρώπη έδεσαν την κορδέλα. Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις κοινοποίησαν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες και βίντεο.

Βίντεο από την αλληλεγγύη με τις κορδέλες



Grup Yorum

Δεν υπάρχουν σχόλια: