17 Φεβρουαρίου 2020

Όχι στο «νέο ιδιώνυμο» ποινικοποίησης και δίωξης της πολιτικής άποψης και δράσης!

«Εξαιρετικά επείγον» δείχνει να είναι για το σύστημα και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ (όπως ήταν και για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), η «κατάθεση οικονομικών στοιχείων» εκ μέρους των δημοτικών συλλογικοτήτων και συνδυασμών με αφορμή τη συμμετοχή τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Μια απαίτηση του κράτους που συνοδεύει την καθολική προσπάθεια του συστήματος για οικονομικό και (άρα) πολιτικό έλεγχο της δράσης των λαϊκών και αριστερών κινήσεων. Με τον εξαναγκασμό τους, έναντι εξοντωτικού προστίμου, να δίνουν (…χωρίς να παίρνουν) λογαριασμό για τα «έσοδα και έξοδα» της δράσης τους και συνεπώς για τον ίδιο τον τρόπο δράσης τους ως πολιτικές και λαϊκές συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις.

Αφού κατέστησαν πανάκριβη τη «λαϊκή συμμετοχή» και το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις εκλογές. Αφού μοίρασαν και χάρισαν εκατομμύρια ευρώ στα «κόμματα εξουσίας» και στα γνωστά λαμόγια της «υγιούς επιχειρηματικότητας», έρχονται τώρα με τη μορφή του «νόμου και της τάξης», με το μανδύα της «πάταξης της διαφθοράς και της εγκληματικότητας», να επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα στις λαϊκές, δημοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σε εκείνες δηλαδή τις συλλογικότητες του λαού και των εργαζομένων που στηρίζονται αποκλειστικά στα μέλη τους, που δεν αποδέχονται καμία κρατική επιχορήγηση και χρηματοδότηση, που σαν γνήσιες δημοκρατικές και ανεξάρτητες κινήσεις, αρνούνται τον έλεγχο και την επιβολή του κράτος και της κυβέρνησης που στέκονται εχθρικά απέναντι σε κάθε δικαίωμα, διεκδίκηση και αγώνα.

Καταγγέλουμε τα εξοντωτικά πρόστιμα με τα οποία απειλούν τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» και κάθε συλλογικότητα που αναφέρεται στο λαϊκό και εργατικό κίνημα, που δεν είναι παρά «σύγχρονες… δημοκρατικές μορφές» φίμωσης και λογοκρισίας, απαγόρευσης ύπαρξης και δράσης κάθε λαϊκής και αγωνιστικής φωνής. Απουσιάζουν (;) μονάχα τα στρατιωτικά (τώρα εισαγγελικά) παραγγέλματα και τα αντικομμουνιστικά ιδιώνυμα (τώρα Επιτροπή ελέγχου και εκλογικών παραβάσεων), που μαρτυρά η ίδια η πραγματικότητα:
• Επιβολή προστίμου στα σωματεία που δεν υποτάσσονται στο νόμο «πραγματικών δικαιούχων» (ατομική ιδιοκτησία τα σωματεία!).
• Επιβολή προστίμων στους υποψήφιους της Αριστεράς για ανάρτηση πανό και αφισοκόλληση κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν διώκονται τάχα συλλογικότητες αλλά τα άτομα που συμμετέχουν!
Λογοδοτούμε στους συναγωνιστές, στα μέλη της συλλογικότητας μας, στο κίνημα, στους εργαζόμενους και το λαό. Γιατί ακριβώς στηριζόμαστε μονάχα στους εργαζόμενους, στο λαό και τους συναγωνιστές για να διεξάγουμε τον πολιτικό και οικονομικό μας αγώνα.

Αναλυτική και συγκεντρωτική κατάσταση «εσόδων και δαπανών» είναι οι κατακτήσεις και οι θυσίες του αγώνα. Συνοδευόμενα παραστατικά είναι η συμμετοχή σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Μοναδικό «τραπεζικό λογαριασμό» έχουμε την πολιτική και οικονομική συνδρομή όσων θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, αλλά και κάθε συλλογικότητα (κόμματα, σωματεία, παρατάξεις, κινήσεις) να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική, οικονομική και ιδεολογική καταστολή κάθε φωνής αντίστασης και διεκδίκησης που επιχειρεί το σύστημα και οι κυβερνήσεις του!
• Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής άποψης και δράσης
• Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην οργάνωση και την συλλογική έκφραση και πάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: