01 Μαρτίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ!

Πολεμικές ανταποκρίσεις των τηλεοπτικών καναλιών, των ραδιοφωνικών σταθμών και ιστοσελίδων δίνουν και παίρνουν από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας. Ιδιαίτερα από τον Έβρο. Πλήρως ευθυγραμμισμένοι όλοι με την κυβερνητική προπαγάνδα, με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό που δηλώνουν προς όλους ότι θα υπερασπιστούν τα σύνορά μας και την πατρίδα. Ποιοι; Αυτοί που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το τελευταίο οικόπεδο μέχρι και τον ίδιο τον λαό! Αυτοί, και οι προηγούμενοι "αριστεροί" συνάδελφοί τους που τώρα καμώνονται τους ευαίσθητους, που μετέτρεψαν όλοι μαζί και περήφανα την Ελλάδα και προχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και τα σύνορα της χώρας σε σύνορα της Ε.Ε.! Αυτοί που στηρίζουν παραχωρώντας γη, αέρα και θάλασσα στους μακελάρηδες των λαών για να εξαπολύουν πολεμικές και άλλες επεμβάσεις διαλύοντας χώρες και λαούς. Από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, από Συρία και την Παλαιστίνη μέχρι Λιβύη και την Υποσαχάρια Αφρική.

Αυτοί που καθιστούν την Ελλάδα συνυπεύθυνη για τη διάλυση χωρών και τη μετατροπή λαών σε πρόσφυγες παριστάνουν ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη και ότι φυλακίζουν, εξαθλιώνουν, χτυπούν και σκοτώνουν πρόσφυγες εντός και εκτός συνόρων για την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού και όχι γιατί έτσι τους υποχρέωσαν τα δυτικά τους αφεντικά απέναντι στα οποία παριστάνουν τώρα τους καμπόσους. Κατηγορούν τον "αιώνιο αντίπαλό" τους, την Τουρκία, ότι εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες την ώρα που και οι ίδιοι κάνουν το ίδιο επαιτώντας δηλώσεις συμπάθειας από τους προστάτες τους που απ' ότι φαίνεται συμπαθούν περισσότερο τους "αιώνιους" αλλά και για να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό!

Λαοί και πρόσφυγες είμαστε όλοι εργαλεία γι' αυτούς! Εργαλεία προς πάσα χρήση, ακόμη και πολεμική, ακόμη και ως κρέας για τα κανόνια τους. Αναλώσιμοι στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους είμαστε. Ιμπεριαλιστών και ντόπιων αστών που ανταγωνίζονται για το ποιος θα τους υπηρετήσει καλύτερα με αντάλλαγμα το κατιτίς τους!

Ο λαός μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους πρόσφυγες. Αυτοί που πρέπει να του προκαλούν φόβο και οργή,  είναι η Σούδα, το Στεφανοβίκειο, τα λιμάνια σαν της Αλεξανδρούπολης που μετατράπηκαν σε λιμάνια του αμερικάνικου στόλου, ο αμερικάνος πρέσβης που σουλατσάρει ανά την Ελλάδα και έχει γνώμη επί παντός επιστητού, την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιβάλει τη φυλάκιση των προσφύγων στην Ελλάδα, στα νησιά, που επιβάλει την εξαθλίωση και του ίδιου εδώ και χρόνια. Εχθρός του λαού είναι αυτοί που παριστάνουν τους ηγέτες του και το απέδειξαν στη Λέσβο και στη Χίο, στην ΑΣΟΕΕ.  Το αποδεικνύουν χρόνια τώρα που δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν και να τον ματώσουν όταν αυτός διεκδικεί τη ζωή του. Όταν οι εργάτες και η εργαζόμενη νεολαία σκοτώνονται στα εργοστάσια και στους δρόμους.

Ο λαός το μόνο που δεν πρέπει να φοβηθεί είναι ο κοινός αγώνας με τους πρόσφυγες. Αντίθετα η κυβέρνηση, οι ντόπιοι αστοί και οι πάτρωνές τους τον τρέμουν αυτόν το αγώνα και κάνουν ότι μπορούν για να μη γίνει πραγματικότητα. Και δυστυχώς έχουν στήριγμα σε αυτό την πλειοψηφία της Αριστεράς που είτε εκπονεί αιτήματα και προτάσεις για... απεγκλωβισμούς και ανοιχτά σύνορα είτε βαφτίζει τους ντόπιους αστούς ιμπεριαλιστές βγάζοντας από το κάδρο τους πραγματικούς καταλήγει να γίνεται νεροκουβαλητής του συστήματος και της αντίδρασης. Υποτάσσεται για άλλη μια φορά στους συσχετισμούς και τους κρατά χώρια αντί να κάνει τα αδύνατα δυνατά λαός και πρόσφυγες να παλέψουν μαζί ενάντια στους πολέμους και για όλα όσα δικαιούνται. Για να πάψουν όσοι είναι ήδη να είναι κρέας για τα κανόνια τους και να μη γίνουν όσοι τους ετοιμάζουν για κάτι τέτοιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: