31 Μαρτίου 2020

Δυστυχώς για κάποιους δεν τρώμε κουτόχορτο!

Κάλεσμα μέσα από τα social media έκανε ο Μητσοτάκης σε βουλευτές της Ν.Δ, υπουργούς και υφυπουργούς να δώσουν για δυο μήνες το 50% του μισθού τους στη «μάχη» εναντίον του κορονοϊού.

«Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε αυτή δήλωση» έγραψαν όλα τα συστημικά Μ.Μ.Εξαπάτησης. Από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, μια σειρά από δημάρχους ανά τη χώρα με πρώτο και καλύτερο τον ανιψιό του πρωθυπουργού και δήμαρχο Αθήνας Μπακογιάννη, μέχρι και βουλευτές όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει κι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαμάχη «φιλευσπλαχνίας» που ζητάει να γίνει υποχρεωτική μείωση μισθών σε βουλευτές και κρατικούς αξιωματούχους για 3 μήνες, και όχι προαιρετική.

Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό λοιπόν της χώρας, να δώσει το μισό μισθό του (θα ήταν ενδιαφέρον να έλεγαν πόσο είναι το ακριβές ποσό που παίρνουν βέβαια) για να κρύψει τη βρωμιά της πολιτικής του από το λαό. Και φυσικά να δικαιολογήσει κάθε μέτρο και πετσόκομμα μισθών που έχει ή πρόκειται να πάρει.

Είναι τουλάχιστον υποκρισία όλοι αυτοί που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους, που έκλειναν Νοσοκομεία και απέλυαν γιατρούς καμαρώνοντας για τις πράξεις τους να δίνουν ψίχουλα τώρα για την «αντιμετώπιση» του κορονοϊού. Όσο και να προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου η πραγματικότητα είναι εδώ για να τους ξεμπροστιάζει. Γιατί κι αυτά τα ψίχουλα που δίνουν δεν πάνε προφανώς για γιατρούς, νοσηλευτές και τεστ. Δεν πάνε σε μισθούς και στην εξασφάλιση επιβίωσης του λαού. Άλλωστε δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για τον λαό όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αυτά τα λεφτά θα πάνε σε «δωράκια» εκατομμυρίων σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών (1.600 ευρώ το ημερήσιο κόστος νοσηλείας μιας κλίνης ΜΕΘ), σε ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης (11 εκατομμύρια ευρώ) και τώρα άλλα 11 εκατομμύρια περίπου ως επιδότηση στην εταιρεία διοδίων "Μορέας” με πρόφαση την «χαμηλή κυκλοφορία οχημάτων». Να λοιπόν που πάνε τα λεφτά! Και όχι κυρίως αυτά που δίνουν τώρα προσχηματικά οι πολιτικοί για να φανούν «ευαίσθητοι» στο λαό και να τον κάνουν να «ξεχάσει» την κατάντια που έχουν φέρει το σύστημα περίθαλψης και πρόληψης.

Και επειδή κουτόχορτο όντως δεν τρώμε, γίνεται κατανοητός και ο βασικός στόχος της προκλητικής αυτής κίνησης του Μητσοτάκη στα ίδια του τα λόγια. «Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του.» Ο καθένας οφείλει να προσφέρει λοιπόν.. Δε συζητιέται προς το παρόν η μείωση κατά 50% των δημοσίων υπαλλήλων, λέει ο Πέτσας. Το 50% του μισθού θα μπορεί να δίνει ο εργοδότης για 6 μήνες μετά την καραντίνα. Πόσο τυχαία όλα αυτά να συζητιούνται ταυτόχρονα? Πόσο τυχαίο όλα αυτά να συζητιούνται ενώ έχουν απολυθεί χιλιάδες εργαζόμενοι και δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο τι θα γίνει από Μάιο για όλους (είτε θα πάρουν τώρα το επίδομα των 800 ευρώ είτε όχι). Πολύ βολική αυτή η «συμβολική» κίνηση θα έλεγε κανείς για να συνεχίσει το τσάκισμα δικαιωμάτων του λαού η κυβέρνηση.

Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό συμμετέχει σε ένα καλοπαιγμένο θέατρο, από κακούς ηθοποιούς αν και καλοπληρωμένους παρ’ αυτά. Μόνο που αυτό το θέατρο βάζει εμάς στο στόχαστρο. Το τσάκισμα κάθε δικαιώματος μας! Δε μένουμε θεατές. Δεν περιμένουμε τις εξελίξεις. Δε μας συγκινούν, δε μας προβληματίζουν τέτοιες κινήσεις. Μόνο μας πεισμώνουν και μας θυμώνουν. Δε θα βάλουμε πλάτη στο κυβερνητικό αφήγημα. #επιμενουμεδιεκδικουμε ότι η πρόσβαση όλων στην δωρεάν διάγνωση και περίθαλψη, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες είναι δικαίωμα μας και θα το υπερασπιστούμε!

Β.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: