13 Απριλίου 2020

ΞΑΝΘΗ | Άμεσα μέτρα υγειονομικής και οικονομικής κάλυψης για όλο το λαό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ(μ-λ) με αφορμή τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νοσοκομείο της πόλης, στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου και στο Δροσερό (οικισμό των Ρομά).

"Τα τελευταία περιστατικά καταδεικνύουν με εντυπωσιακό τρόπο πόσο ανέτοιμο είναι το κράτος να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς παράλληλα να καταρρεύσει όλο το υπόλοιπο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό η κυβέρνηση καταφεύγει σε περιοριστικά και απαγορευτικά μέτρα, διεκδικώντας μάλιστα και τα εύσημα γι αυτή της την πολιτική. Στην πραγματικότητα αυτό που καταδεικνύεται είναι η εγκληματική πολιτική που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας, πολιτική που συνεχίζεται και εν μέσω πανδημίας."

"Και σ’ αυτή την περίπτωση, μια είναι η απάντηση την οποία δίνουν: η καραντίνα του Δροσερού, της Ξάνθης, του Εχίνου… όλου του νομού. Επιχειρούν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες στο λαό, φτιάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους, καλλιεργώντας το έδαφος για την ανάπτυξη ρατσιστικών και εθνικιστικών αντιλήψεων, δίνοντας τον εύκολο στόχο για την εξάπλωση του κορονοϊού. Επιδιώκουν και ελπίζουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα κρυφτούν οι δικές τους τεράστιες ευθύνες.

Να μην αποδεχτούμε καμία προσχηματική και ρατσιστική στοχοποίηση συμπολιτών μας. Οι Ρομά, όπως και συνολικά η μειονότητα και η πλειονότητα, έχουν ανάγκη από μια ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, την εκπαίδευση, την περίθαλψη, την αξιοπρεπή διαβίωση. Έχουν ανάγκη να επιμένουν να διεκδικούν!"

Διάβαστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ(μ-λ) εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: