20 Μαΐου 2020

ΧΑΝΙΑ: Μαζική κινητοποίηση εργαζομένων στον τουρισμό


Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, κυρίως ξενοδοχοϋπάλληλοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο. Κόσμος κάθε ηλικίας, που ήδη περνάει δύσκολα καθώς βρίσκεται σε παρατεταμένη ανεργία από τη λήξη της περυσινής σεζόν, και γνωρίζει ότι μπροστά του είναι τα πιο δύσκολα. Στις συζητήσεις και τα πηγαδάκια κυριαρχούσε η αγωνία για το αύριο, πόσοι θα δουλέψουν και με τι όρους.Έντονη η ανησυχία για το πως θα βγει ο επόμενος χειμώνας, αφού με τα σημερινά δεδομένα στο ταμείο ανεργίας για του χρόνου δεν μπαίνει σχεδόν κανένας!

Εξοργιστική ήταν η στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που δεν ήθελε να γίνουν ομιλίες πέρα από τις δικές τους και μάλιστα έφθασε να δυναμώσει τη μουσική από τα ηχεία όταν προσπάθησε να πάρει το λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Δίκαιες οι αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΜΕ, αλλά να τους θυμίσουμε ότι δεν πάνε πίσω σε αντίστοιχες αντιδημοκρατικές πρακτικές, με τελευταία την άρνηση τους να δώσουν το λόγο στον εκπρόσωπο της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ σε πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο μέχρι την Περιφέρεια, που αν και δεν είχε παλμό και συνθήματα, έγινε αισθητή στη πόλη.


Η ανάγκη και αυτού του κομματιού του λαού να οργανωθεί και να παλέψει μπροστά στο νέα αντιλαϊκή καταιγίδα είναι δεδομένη.

Δεδομένες είναι και οι δυσκολίες καθώς αυτή η πάλη πρέπει να ξεδιπλωθεί σε συνθήκες αρνητικών συσχετισμών για τους εργαζόμενους, με την κυριαρχία αντιλήψεων συνδιαχείρησης και υποταγής στα σωματεία.

Όταν πριν από μερικά χρόνια ΓΣΕΕ συναντούσε το ΔΝΤ, το Εργατικό Κέντρο Χανίων έκανε κοινή εκδήλωση με την Ένωση Ξενοδόχων!

Με αυτές τις αντιλήψεις πρέπει να αναμετρηθούν οι εργαζόμενοι για να δυναμώσει ο αγώνας τους!

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέμβηκε στη συγκέντρωση και κατάθεσε την άποψή της στο κόσμο με πλατύ μοίρασμα προκήρυξης,άνοιξε τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και φώναξε συνθήματα κατά τη διάρκεια της πορείας. Θα εντείνει την δράση της και το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και αλλού με επίκεντρο την ανάγκη να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στη πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: