11 Μαΐου 2020

Θεσσαλονίκη | Πρωτοβουλία μουσικών - καλιτεχνών: ΒΙΝΤΕΟ και Ανταπόκριση από την μουσική διαμαρτυρία

Την Κυριακή (10/5) το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Μουσικών-Καλλιτεχνών και άλλοι συνάδελφοι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στις Ομπρέλες της Νέας Παραλίας για να διαμαρτυρηθούν για την εξαίρεση από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά εντάσσοντας και αιτήματα για την πρόσβαση στην περίθαλψη.

Συγκεντρώθηκαν στις 6μμ όπου και έπαιξαν στο κοινό τα τραγούδια Bella Ciao και Il Galeone, φωνάζοντας στο ενδιάμεσο και συνθήματα για τη φύση των τεχνών ως κανονικό επάγγελμα και για την ανάγκη να πληρώνονται από αυτήν. Υπήρχε αναρτημένο πανό που έγραφε πως οι εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα έχουν δικαιώματα και τα διεκδικούν. Μοιράστηκε και κείμενο με τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας, το οποίο ο κόσμος πήρε μαζικά.






Φάνηκε πως ο κόσμος παρακολούθησε με ενδιαφέρον το δρώμενο, καθώς εκτός από τους ήδη συγκεντρωμένους, συγκεντρώνονταν διαρκώς και όσοι περνούσαν από το σημείο και έβλεπαν τη διαμαρτυρία. Τα αιτήματα ήταν τα εξής:
• Να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος- ακροάματος επίδομα που να καλύπτει τις καθημερινές τους ανάγκες. Τα 800 ευρώ για 45 μέρες δεν επαρκούν!


• Επίδομα ανεργίας, ασφάλιση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις. Να μην μείνει κανένας χωρίς εισόδημα.


• Επίδομα ενοικίου και ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, θέρμανσης κλπ για τους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού που πλήττονται.


• Να μην περάσουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις και νόμοι που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες τους.


• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα νοσοκομεία, να ανοίξουν καινούριες ΜΕΘ, να δοθούν τα απαραίτητα μέσα προστασίας στο προσωπικό.


• Καμία περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: