29 Ιουνίου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΑ | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές έξω από τα δικαστήρια του Μονάχου (29/6)


Η δίκη των 10 Τούρκων αγωνιστών που δικάζονται ως μέλη του TKP M/L μπαίνει πλέον στη τελική ευθεία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τις επιθέσεις του συστήματος ενάντια στα κομμουνιστικά ιδεώδη και σε οποιονδήποτε ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στη βαρβαρότητα του. Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές, στο κοινό κατηγορητήριο Γερμανίας και Τουρκίας, στοχοποιούνται σαν «τρομοκράτες» και διώκονται για την δράση τους στη Τουρκία και τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό και αντιφασιστικό κίνημα.



Σαν μια απάντηση καλέστηκε σήμερα (29/6) συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια του Μονάχου, όπου και πραγματοποιούνται οι δίκες, με την συμμετοχή οργανώσεων και αγωνιστών από Τουρκία, Γερμανία και Ελλάδα. Με συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας των διωκόμενων αναδείχθηκε το ζήτημα των πολιτικών δικών των αγωνιστών. Από τη πλευρά του, το παρών έδωσε και το ΚΚΕ(μ-λ), παρεμβαίνοντας με πικέτα σε γερμανικά και ελληνικά, όπως και με μοίρασμα κειμένου, θέλοντας να αναδείξουμε ότι οι κομμουνιστικές ιδέες, όσο και να θέλει το σύστημα, δε βγαίνουν στην παρανομία.

Σε αυτές τις δίκες, δικάζονται οι προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους Τούρκους αγωνιστές και πολιτικούς πρόσφυγες, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση τους. Όπως πάντα μονάχα ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του!



Δεν υπάρχουν σχόλια: