12 Ιουνίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ | ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΕΣ - 54 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ


Μοτοπορεία πραγματοποίησαν χθες ξεκινώντας από το νοσοκομείο της Νίκαιας οι συλλογικότητες Pasamontaña (Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος) και Eργατική Πτέρυγα (αντιφασιστική ομάδα εργατών). Με κεντρικό σύνθημα της μοτοπορείας "ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ" (δείτε εδώ και την σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα) οι διαδηλωτές κινήθηκαν στις γύρω περιοχές. Όταν έφτασαν στην Αγία Βαρβάρα περικυκλώθηκαν από δεκάδες μοτοσυκλέτες της ΔΡΑΣΗ, τους δηλώθηκε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, ότι παρά το ότι δεν έκαναν τίποτα το παράνομο (έτσι δήλωσε ο επικεφαλής των μπάτσων κατά τα δημοσιεύματα) οι εντολές δεν ήταν απλά να τους σταματήσουν αλλά και να τους προσαγάγουν. Παρά τις διαμαρτυρίες ακόμη και περίοικων οι προσαγωγές έγιναν και οι διαδηλωτές με πούλμαν οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση ασφάλεια Ζεφυρίου.

Έτσι απλά! Έτσι απλά συνεχίζει η κυβέρνηση την μάχη κατά της νεολαίας, των εργαζόμενων, του λαού με πρόσχημα τον πανδημία του Covid 19. Το είχαν δηλώσει άλλωστε Χαρδαλιάς και Πέτσας μετά τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες δεν απαγορεύονται αλλά αν χρειαστεί η πολιτεία θα πράξει ανάλογα για την προστασία του πληθυσμού. Ένα δείγμα της πρακτικής της το είδαμε χθες βράδυ.

Έχουν τσακίσει εργατικά δικαιώματα, έχουν μειώσει μισθούς και έχουν στείλει χιλιάδες κόσμου στην ανεργία. Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι οι καταστάσεις θα χειροτερέψουν γι' αυτό και φοβούνται. Φοβούνται όποιον αντιδρά, αντιστέκεται και διεκδικεί. Φοβούνται ότι ο λαός δεν θα μείνει μόνο με τις σκέψεις φόβου απέναντι στην έξαρση της πανδημίας και της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων του, ότι θα ξεσηκωθεί. Γι' αυτό ετοιμάζονται και προειδοποιούν. Ή θα μείνετε με σκυμμένο το κεφάλι ή θα σας τσακίσουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: