07 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Αποκλεισμός της ιστοσελίδας από το Facebook

Από χθες το βράδυ εξελίσσεται άλλη μια απόπειρα λογοκρισίας στο Facebook. Αυτή τη φορά στόχος είναι η προσκείμενη στο Μ-Λ ΚΚΕ ιστοσελίδα Πρόλογος. "Ξαφνικά" εξαφανίστηκαν όλες οι αναρτήσεις από όλα τα προφίλ αναγνωστών της ιστοσελίδας και πλέον κανένας δεν μπορεί να ανεβάσει τίποτα από αυτή. Η δικαιολογία που εμφανίζεται σε όλους είναι η συνηθισμένη. Ότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις δεν ταιριάζουν με τους όρους και την πολιτική της "κοινότητας" του Facebook. Πάντα δήθεν μετά από καταγγελίες άλλων χρηστών οι οποίες γίνονται δεκτές άμεσα και αναθεωρούνται μόνο αν υπάρξουν ενστάσεις, και αυτό όχι πάντα! Αυτά που ζήσαμε και εμείς εδώ με τους κάμποσους και κάθε είδους αποκλεισμούς που έχουμε υποστεί ανά ...τακτά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

Τρόποι ξεπεράσματος αυτών των αποκλεισμών υπάρχουν. Τους έχουμε εφαρμόσει κι εμείς. Το θέμα όμως δεν είναι εδώ. Είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, ότι όσο η επίθεση του συστήματος απέναντι στους λαούς θα εντείνεται και όσο ο κίνδυνος οι λαοί να ξεσηκωθούν αυξάνει τότε και η λεγόμενη "δημοκρατία του διαδικτύου" θα αποδεικνύεται απλώς φούμαρα! Άλλωστε δεν είναι κρυφοί οι προβληματισμοί για το πως θα περιοριστούν οι ενοχλητικές φωνές, διεθνώς αλλά και εγχώρια. Πολλοί περισσότερο σ΄ ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο όπου τα πάντα ταξιδεύουν με μεγάλη ταχύτητα προς όλο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι μέχρι τώρα τέτοιου είδους "παρενοχλήσεις" δεν έχουν γενικευθεί ακόμη (και οι οποίες μετά από κάποιο διάστημα -συνήθως αλλά όχι πάντα- αποκαθίστανται) δεν πρέπει να μας καθησυχάζει ούτε να τις θεωρούμε κάποια μεμονωμένα γεγονότα. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί ότι και αυτού του είδους οι αποκαταστάσεις όλο και περισσότερο περιορίζονται. Πρόβες για το μέλλον κάνουν και όσοι προσπαθούμε να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο διεθνές κίνημα γνωρίζουμε ότι δεν είναι λίγες οι ιστοσελίδες κινημάτων που αποκλείονται από το διαδίκτυο ως ...κακόβουλες. 

Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε αυτόν τον αποκλεισμό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Πρόλογου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: