17 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Ανταπόκριση από τη διαδήλωση 16/7

Σημαντική ήταν η απάντηση που δόθηκε χθες, με καλή μαζικότητα, απέναντι στη κρατική καταστολή και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η διαδήλωση είχε καλεστεί από την Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις και την κρατική τρομοκρατία και καταστολή στην προηγούμενη διαδήλωση.

Οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες, αριστερός και προοδευτικός κόσμος διαδήλωσε στους δρόμους της αγοράς των Ιωαννίνων όπου απέδειξε στη πράξη ότι τα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τους εργαζόμενους δεν θα "σεβαστούν" κανένα νόμο απαγόρευσης και δεν θα περιμένουν καμία έγκριση από την κυβέρνηση και το κράτος.

Η Πρωτοβουλία προπαγάνδισε από τις προηγούμενες μέρες τη σημερινή διαδήλωση και σήμερα ανέδειξε το ζήτημα μέσα από πανό, προκηρύξεις και συνθήματα.

Μέσα από αυτή τη διαδήλωση αναδείχθηκε η διάθεση κόσμου να σηκώσει κεφάλι απέναντι στο σύστημα και την επίθεση του αλλά και η δυνατότητα που υπάρχει μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για περαιτέρω μαζικοποίηση των διαδηλώσεων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) όλο το προηγούμενο διάστημα έριξε βάρος στο άνοιγμα του ζητήματος αυτού με ένα πλατύ τρόπο μέσα από τη λογική της κοινής δράσης και την Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση και σήμερα με παλμό και μαχητικότητα παρέμβηκε στη διαδήλωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: