07 Ιουλίου 2020

ΤΡΙΚΑΛΑ | Συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την ελευθερία στη διαδήλωση και κάλεσμα σε συγκέντρωση-πορεία





Ύστερα από ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ), τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στην πόλη μας, αποφασίστηκε η συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την ελευθερία στη διαδήλωση ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που απαγορεύει ουσιαστικά τις διαδηλώσεις. Συμμετείχαν ανένταχτοι αγωνιστές, εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., του ΚΚΕ(μ-λ), του Μετώπου Λαού και της Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο.

Στη σύσκεψη τονίστηκε από όλους ότι οι συγκεντρώσεις, οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι καταλήψεις, είναι λαϊκό δικαίωμα, είναι η συλλογική έκφραση των καταπιεζόμενων κι εκμεταλλευόμενων μαζών. Στην κατεύθυνση αυτή έγινε η συγκρότηση της πρωτοβουλίας και αποφασίστηκε μαζική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης την Τετάρτη 8/7 και συγκέντρωση – πορεία την Πέμπτη 9/7 στις 7:30 μμ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων για να απαντήσουμε στη νέα κυβερνητική πρόκληση που έρχεται να πλήξει τα ήδη λαβωμένα λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σωματεία, συνδικάτα, σύλλογοι και όλοι οι μαζικοί φορείς του οργανωμένου κινήματος να πάρουν θέση, να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να δώσουν ηχηρό μήνυμα ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: