03 Ιουλίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μουσικών Καλλιτεχνών

Στις 29/6 η Πρωτοβουλία μας μαζί με το ΣΤΑΖΟΕ (Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις) πραγματοποίησε στα γρασίδια της Φιλοσοφικής εκδήλωση με θέμα: "Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο θέαμα - ακρόαμα σε παλιές και νέες συνθήκες. Πώς απαντάμε."

Την εκδήλωση άνοιξαν ομιλητές - εκπρόσωποι από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου (μέλη της Πρωτοβουλίας) εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών-εικαστικών καθώς και εκπρόσωπος του ΣΤΑΖΟΕ.

Ακολούθησε ζωντανή μουσική με τους Mordana, Καίσαρα Κίκη και Αφούσηδες, Κλιμάκιο Μκ2 και Paka Duo, οι οποίοι μας χάρισαν στιγμές ποικίλων ηχοχρωμάτων και συναισθήματων.
Το κάθε σχήμα, με μουσικούς ξεχωριστούς στο είδος τους, στήριξε τον αγώνα μας για ίσα δικαιώματα και την διεκδίκηση αξιοπρεπών όρων εργασίας.
Τους ευχαριστούμε θερμά έναν προς έναν για αυτή τους την ξεχωριστή παρουσία..!!

Είμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο και αξιοπρεπές εργατικό παρόν και μέλλον.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας, για:

✊μηνιαίο επίδομα που να καλύπτει τις καθημερινές μας ανάγκες, για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να επανέλθει ο κλάδος σε κανονική λειτουργία.
✊επίδομα ενοικίου και ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού κλπ
✊επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις και δωρεάν ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το διάστημα ανεργίας
✊Όχι στις αντεργατικές ρυθμίσεις που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων
✊Να στηριχθεί το σύστημα υγείας με νέες προσλήψεις προσωπικού, με άνοιγμα νέων ΜΕΘ και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το προσωπικό
✊Καμία περιστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους.









Πρωτοβουλία μουσικών-καλλιτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: