10 Ιουλίου 2020

Χανιά: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τους αγώνες.


Αν και το νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο από την Βουλή, οι μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε  πολλές πόλεις της χώρας αποδεικνύουν ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκια τους σπάζοντας στο δρόμο την τρομοκρατία του κράτους.
Μαζική ήταν η συγκέντρωση και η διαδήλωση που έγινε στην πόλη μας. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν συλλογικότητες της αριστεράς, καθώς και σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων και ο  σύλλογος φοιτητών.
Παρόλο που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήθελαν να διαχωριστούν από όλους τους υπόλοιπους , τόσο στην πορεία κάνοντας τις γνωστές αλυσίδες , όσο και στη συγκέντρωση τελικά δεν τα κατάφεραν να διασπάσουν τον κόσμο που συμμετείχε και τελικά επέβαλε με την παρουσία του ( πάνω από 700 άτομα) να γίνει μια διαδήλωση.
 Το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) πλαισιωμένο από αρκετές δεκάδες αγωνιστές, τόσο στη διαδήλωση της Τρίτης 7/7, όσο και την Πέμπτη 9/7 έκανε ιδιαίτερα διακριτή την παρουσία του με τα συνθήματα και την αγωνιστικότητα του.
Σίγουρα αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες και μάχες  που πρέπει να δώσει ο λαός και η νεολαία απέναντι στο σύστημα της εξάρτησης, του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας.
Γιατί οι απαντήσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μπορούν να δοθούν μόνο στο δρόμο και κανένας νόμος δεν θα καταφέρει  να αποτρέψει αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: