26 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΡΙΚΑΛΑ | Κινητοποίηση νοσοκομειακών γιατρών

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γ.Ν. Τρικάλων την Πέμπτη 24/9 με βασικά αιτήματα την άμεση μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται στο νοσοκομείο. Επιπλέον ζητούν να μην γίνει καμία απόλυση αλλά αντίθετα να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού. ( γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών). Όπως ειπώθηκε και στη συγκέντρωση (να σημειώσουμε εδώ ότι συμμετείχε μικρό μέρος των υγειονομικών) οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν είναι απάνθρωπες (η εντατικοποίηση που υπήρχε έπιασε «ταβάνι» ενόψει της πανδημίας του κορονοιού) με απανωτές εφημερίες, διπλοβάρδιες, με υποτυπώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν διαστήματα που κάποιες κλινικές δεν λειτουργούν αφού δεν υπάρχει γιατρός ή υπολειτουργούν .

Η τοπική οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στη συγκέντρωση αυτή με πανό και μοίρασμα προκήρυξης. Θεωρούμε ότι η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο δεν είναι ζήτημα τεχνοκρατικό και διαχειριστικής ικανότητας, όπως πάει να παρουσιαστεί.

Είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς ταξικής πολιτικής που λογαριάζει σαν περιττό κόστος ό,τι έχει να κάνει με την ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, των συνταξιούχων και που πριμοδοτεί αφειδώς το κεφάλαιο (εισφοροαπαλλαγές, φοροαπαλλαγές, δάνεια, διευκολύνσεις στο ξεζούμισμα των εργαζομένων).

Απαντιέται με μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για δωρεάν περίθαλψη για όλους
, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και νοσηλείας. Ειδικά στις μέρες μας που όλα τα νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό είναι αναγκαία η διεκδίκηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: