23 Σεπτεμβρίου 2020

ΧΑΝΙΑ: Παρεμβάσεις και πορεία (29/9) ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο


 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23-9, μετά από δημόσιο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης η ανοικτή σύσκεψη για το συντονισμό δράσης ενάντια στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ανταρσύα, του ΚΚΕ(μ-λ) , της ΛΑΕ, της ανοικτής συνέλευσης αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα και από το στέκι μεταναστών.

Κοινός τόπος των περισσότερων παρεμβάσεων που έγιναν η ανάγκη καταδίκης του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ που αξιοποιώντας ανταγωνισμούς για ΑΟΖ και ρόλους στην περιοχή των τοπικών αστικών τάξεων, πουλάνε όπλα και προστασία και ενώ μιλούν για ειρήνη ετοιμάζουν τον πόλεμο πυκνώνοντας ξανά και ξανά τα καραβάνια των προσφύγων..

Καταδικάστηκε επίσης η αστική πολιτική που δίνει τη φονική βάση της Σούδας και όλη τη χώρα πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα δίνει δις για όπλα, αυξάνει τη θητεία, τον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία. Ο λαός μας δε θέλει να σφαχτεί για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών, ούτε να εμπλέκεται η χώρα στα σχέδια πολέμου των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Παρά τις σημαντικές διαφορές σε σειρά πολιτικών εκτιμήσεων κατορθώθηκε να συμφωνηθεί η σημασία να ακουστεί δυνατά: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ και μια σειρά κοινές δράσεις ενάντια στην επίσκεψη που κάθε άλλο παρά έρχεται να υπηρετήσει την Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι υπόθεση της πάλης των λαών και ιδιαίτερα σ’ αυτή την πόλη, και όχι μόνο φυσικά, είναι ανάγκη να δυναμώσει ξανά το αντιβασικό – αντιπολεμικό κίνημα.

Αποφασίστηκαν παρεμβάσεις με μικροφωνική στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη 24-9στις 7.00μ.μ., την Παρασκευή 25-9 στις 7.00 και τη Δευτέρα 28-9 στις 11.00π.μ.. Επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 25-9 στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο και συγκέντρωση και διαδήλωση την Τρίτη 29-9 στις 7.00μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: