21 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση - περιοδεία του ΚΚΕ(μ-λ) στο εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας (φωτορεπορτάζ)


Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης έγινε από την οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) το πρωί της Κυριακής 20/9. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψεις τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω της η πλημύρα της προηγούμενης μέρας. Στις συζητήσεις με τον κόσμο ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση. Όλα τα ισόγεια καταστήματα του κέντρου έχουν το αποτύπωμα της πλημύρας. Παντού λάσπη, σωροί με κατεστραμμένα εμπορεύματα, δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες, αμέτρητα τα μαγαζιά που τα «πάτησε» το νερό, εκατοντάδες τα αυτοκίνητα που τα κατέστρεψε το λασπόνερο… 

Εκατοντάδες μαγαζάτορες, μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είδαν τους κόπους μια ζωής να καταστρέφονται σε μια νύχτα. Με γαλότσες, με σκούπες και μέσα στη λάσπη προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξελασπώσουν τα μαγαζιά τους, να σώσουν ότι σώζεται από εξοπλισμό και εμπορεύματα. Σε όλα τα πεζοδρόμια αραδιασμένα εμπορεύματα, έπιπλα, εξοπλισμός. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από το βράδυ της Παρασκευής, ο κόσμος δίνει τη μάχη μόνος του. Το «επιτελικό κράτος» των «αρίστων» της ΝΔ εξαφανισμένο. Παρασκευή απόγευμα περίμεναν τον «Ιανό» και Πέμπτη βράδυ ο Τσιάκος και δήμαρχοι της περιοχής είχαν σύσκεψη για τον «ποδηλατικό τουρισμό» !!! Ίδια και χειρότερη η κατάσταση στις συνοικίες. Αμέτρητα τα πλημυρισμένα σπίτια, βασικά μονοκατοικίες και χαμόσπιτα. Στις Καμινάδες, στα εργατικά, στο Τσιφλικάκι, στο στρατόπεδο… Κάποια πλινθόκτιστα έπεσαν (ευτυχώς γλύτωσαν οι ιδιοκτήτες τους), πολλά άλλα είναι με σοβαρές φθορές από τη πλημμύρα που πλέον είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα… Ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, παπλώματα, όλα κατεστραμμένα από τη λάσπη και το νερό. Παντού οικοσκευές αραδιασμένες σε αυλές και πεζοδρόμια.


Και ακόμα χειρότερη η εικόνα περιφερειακά της πόλης με τεράστιες καταστροφές σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, κτηνοτροφικές μονάδες κ.α.
Δεν φταίει ο «Ιανός» και τα «καιρικά φαινόμενα» όπως μας πλασάρουν κυβέρνηση, περιφερειάρχης και δημάρχοι για να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες. Δική τους είναι η ευθύνη για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, δική τους είναι η ευθύνη για τα καταπατημένα και μπαζωμένα ρέματα και ποτάμια, για τα μη συντηρημένα αντιπλημμυρικά, για τις ελλείψεις σε μηχανήματα, προσωπικό, υποδομές κλπ. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό. Και αν τέτοιες στιγμές είναι χρήσιμη και απαραίτητη η λαϊκή αλληλεγγύη, άλλο τόσο και περισσότερο απαραίτητη είναι η διεκδίκηση και ο αγώνας. Ο γείτονας με τον γείτονα, η συνοικία με τη συνοικία, η πόλη με το χωριό, για πραγματικές, πλήρεις και άμεσες αποζημιώσεις, για αποκατάσταση των ζημιών, για αντιπλημμυρικά έργα, για το δικαίωμα στη ζωή.





















http://aristerastikarditsa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: