25 Σεπτεμβρίου 2020

Κινητοποιήσεις των απολυμένων από τη Λέσχη του ΑΠΘ


Για ακόμη μια μέρα, την Παρασκευή 25/9, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ εργαζόμενοι, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικά συνδικαλιστικά σχήματα που στέκονται στο πλευρό των δεκάδων απολυμένων εργαζομένων της Λέσχης, μεταξύ αυτών και οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Ταξική Πορεία. Ο δίκαιος αγώνας για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της Λέσχης του ΑΠΘ συνεχίζεται με κινητοποιήσεις καθημερινά.

Οι απολύσεις αφορούν περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους (35 από τους 56) οι οποίοι έχουν βρεθεί στον αέρα χωρίς να τους έχει ανανεωθεί η σύμβαση, έπειτα από ατελείωτα χρόνια ανασφάλειας και βάρβαρου εργασιακού καθεστώτος που επέβαλε ο εργολάβος. Όπως καταγγέλλουν, οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν κάθε λίγους μήνες με διαστήματα ανεργίας, στα περισσότερα από τα οποία δεν δικαιούνταν καν επίδομα ανεργίας γιατί δεν προλάβαιναν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

Τώρα, κάνοντας την πανδημία ευκαιρία, με τη μείωση της χρηματοδότησης από το υπουργείο και το ΑΠΘ και τη μείωση των φοιτητών στην πόλη, ο εργολάβος δεν ανανέωσε τις συμβάσεις και δεκάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρέθηκαν στο αέρα.


Πιεσμένη η πρυτανεία από τις κινητοποιήσεις ρίχνει το τυράκι της επαναπρόσληψης μέσα στον Οκτώβριο για να κερδίσει χρόνο, να κάμψει τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και να αποφύγει τον κίνδυνο απεργίας. Ακριβώς γι 'αυτό απαιτείται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να δυναμώσουν, να μαζικοποιηθούν και να προχωρήσουν σε απεργία έχοντας στο πλευρό τους και τους φοιτητές που παλεύουν για το δικαίωμα στη σίτιση και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή εργασία. Σε νέα συγκέντρωση καλούν οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα 28/9 στις 11:00 στο ΥΜΑΘ και διαδήλωση στην πόλη με κατάληξη στη Λέσχη του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: