26 Σεπτεμβρίου 2020

Ευελπίδων: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πλ. Συντάγματος

Πάνω από 100 Έλληνες και Τούρκοι αγωνιστές συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ με εισαγγελική εντολή απαγορεύτηκε η είσοδος στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Οι 5 συλληφθέντες (3 τουρκικής και 2 ελληνικής καταγωγής) είχαν περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μετά το χθεσινό όργιο τρομοκρατίας. Τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για : πρόκληση βαρειάς σωματικής βλάβης, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και αντίστασης κατά της αρχής. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την 1η Οκτώβρη, όταν και θα συνεχιστεί η διαδικασία.


Θυμίζουμε ότι χθες, Παρασκευή 25/9, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που διώκονται από το φασιστικό καθεστώς της γειτονικής χώρας. Όπως φαίνεται και από τα αντίστοιχα βίντεο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικυκλώνουν τους διαδηλωτές χωρίς καμία αφορμή και ξεκινούν τα απανωτά χτυπήματα. Προβαίνουν σε συλλήψεις, ξυλοκοπούν και
δεν αποχωρούν παρά μόνο μετά από πολλή ώρα συνεχούς τρομοκράτησης.

Η καταστολή στη συγκέντρωση της Παρασκευής, οι δίκες που ακολουθούν και συνολικά η στάση αστυνομίας και δικαστικής εξουσίας αποτελούν την «πρόβα τζενεράλε» της απαγόρευσης διαδηλώσεων. Αποδεικνύεται ξανά ότι τέτοιοι νόμοι δεν ψηφίζονται για να μείνουν στα χαρτιά. Αντίθετα, το σύστημα μετρά τις δυνάμεις του κινήματος και τις λαϊκές αντιδράσεις, ενώ το ίδιο μπαίνει σε μια φάση βαθειάς κρίσης. Στόχοι της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής τις τελευταίες μέρες γίνονται όλα τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα τμήματα του λαού: οι μαθητές και οι καταλήψεις τους, οι πρόσφυγες-μετανάστες, η νεολαία που συχνάζει στις πλατείες, οι απεργοί και οι διαδηλωτές.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Στο δρόμο θα υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματα που μας κλέβουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: