07 Οκτωβρίου 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Πολύ μαζική η σημερινή αντιφασιστική διαδήλωση(7/10)

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές, εκ των οποίων εκατοντάδες μαθητές, πλημμύρισαν τους δρόμους του Ηρακλείου στη σημερινή αντιφασιστική διαδήλωση. Λαός και νεολαία, οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία στο δρόμο ένωσαν τις φωνές τους απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη των φασιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Ξεχωριστή διαδήλωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών/Φοιτητών, η Μαθητική Αντίσταση και το ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά στην ανάγκη ξεσπάσματος λαϊκών κινητοποιήσεων πανελλαδικά, με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της κοινής δράσης προσπάθησαν και στο Ηράκλειο να συμβάλουν στην πραγματοποίηση μαζικών αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. 

Στην κατεύθυνση αυτή με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ), η οποία στηρίχθηκε απ' τις πολιτικές οργανώσεις των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ/νΚΑ καλέστηκε και το απόγευμα της Τρίτης(6/10) αντιφασιστική συγκέντρωση-παρέμβαση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή μας εμπνέει, θυμίζοντας μας όμως ότι το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό παραμένει εδώ και συνεχίζει να επιτίθεται στο λαό λυσσαλέα. Σήμερα η ανάγκη αντιιμπεριαλιστικής, αντιπολεμικής και αντιφασιστικής πάλης είναι επιτακτική όσο ποτέ. Το σύστημα βρίσκεται σε κρίση και οχυρώνεται απέναντι στον εχθρό λαό. Με την ενίσχυση της φασιστικοποίησης και της κρατικής τρομοκρατίας, με το τσάκισμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων ολόκληρου αιώνα, με την στοίχιση και την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο που συνεχίζει να θέλει να μπολιάσει τις λαϊκές συνειδήσεις. 

Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν σήμερα και χθες στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις θα πρέπει να ευνοήσουν το ξέσπασμα μαχητικών, μαζικών, λαϊκών αγώνων και την επόμενη μέρα. Να μπουν στον αγώνα, γιατί δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Γιατί τέτοιες όμορφες μέρες πρέπει να έχουν συνέχεια στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις ζωές που μας παίρνουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια: