09 Οκτωβρίου 2020

ΧΑΝΙΑ | Μπροστά στην πανδημία μειώνουν το προσωπικό του νοσοκομείου! - Διαδήλωση των εργαζόμενων


Με σύνθημα «τέρμα πια στην κοροϊδία μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία» πάνω από 150 εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαδήλωσαν, με αφορμή τη λήξη σύμβασης των επικουρικών και εργαζόμενων με διάφορες συμβάσεις (130 και 320 αντίστοιχα ), που ξεκινάει απ’ αυτό το μήνα ως και τα Χριστούγεννα.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς αυτό θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα κενά και προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, που οι ελλείψεις είναι ως και τραγικές. Οι εργαζόμενοι μιλάνε για δομές και υπηρεσίες (ψυχιατρικές) που θα κλείσουν ή θα αποδυναμωθούν π.χ. (τμήμα της πυρηνικής ιατρικής και οι ασθενείς τους θα αρχίσουν πάλι τα δρομολόγια προς το Ηράκλειο), με ότι αυτό συνεπάγεται συνολικά για το δικαίωμα του λαού στην ίση πλήρη και δωρεάν πρόληψη και περίθαλψη. Επίσης για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου η εντατικοποίηση με τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται, ιδιαίτερα στη συγκυρία της πανδημίας, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Μέσα από αυτή την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και με άλλες δράσεις που είχαν προηγηθεί (3ωρες στάσεις εργασίας και παραστάσεις στην πύλη του νοσοκομείου) καθώς και αυτές που προγραμματίζουν (12 Οκτώβρη παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων), οι εργαζόμενοι επικουρικοί και συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους. Το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Αφορά τους ίδιους και όλο το λαό και σαν τέτοιος οφείλει να στηριχτεί από τις δυνάμεις του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: