17 Οκτωβρίου 2020

Θεσσαλονίκη | Κοινή απαίτηση! Να σταματήσει το έγκλημα κατά της ζωής και του περιβάλλοντος με την καύση απορριμμάτων στο Τιτάν!

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το μεσημέρι με την συμμετοχή συνδικάτων, φοιτητικών και τοπικών συλλόγων, περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, πρωτοβουλιών πολιτών μαθητών κλπ, ύστερα από κάλεσμα της Πρωτοβουλία Συλλόγων Σωματείων και Φορέων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στον «ΤΙΤΑΝ». 

Οι εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν, ιδιαίτερα από δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο Τιτάν, να αντιμετωπιστεί η μόλυνση που προκαλούν τα ΕΛΠΕ, να μπει φραγμός στα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος που γίνονται στην Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της περιοχής του Βόλου. Στην συγκέντρωση συμμετείχε με πανό το περιοδικό Αντίσταση στα Δυτικά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με θέματα τα σοβαρά περιβαλλοντικά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ μοιράστηκε πλατιά προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ). 








Δεν υπάρχουν σχόλια: