07 Οκτωβρίου 2020

‘Ε, όχι και ξεσηκωμός για ψύλλου πήδημα!

Οι εκπαιδευτικοί στο Α2 του 1ου Γυμνασίου της Άνω Ραχούλας κάνουν σύμφωνα με τις αποφάσεις και οδηγίες ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ «απεργία-αποχή» για να μην κάνουν «ζωντανή-αναμετάδοση» όπως απαιτεί το Υπουργείο γιατί 2 μαθητές του τμήματος είναι σε ευαίσθητες ομάδες οπότε δεν έρχονται στο σχολείο. Βεβαίως οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου της Άνω Ραχούλας δεν έχουν… κανένα πρόβλημα οπότε εργάζονται κανονικά.

Πιο κάτω, στην Κάτω Ραχούλα υπάρχει ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Στο ΓΕΛ έχει κατάληψη οπότε οι εκπαιδευτικοί που δεν θέλουν να σπάσουν την κατάληψη με εξ αποστάσεως μαθήματα κάνουν «απεργία-αποχή» σύμφωνα πάλι με τις αποφάσεις και οδηγίες ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώ στο ΕΠΑΛ είχε κατάληψη δύο μέρες την προηγούμενη εβδομάδα -που δεν είχε το ΓΕΛ- οπότε εκείνες τις μέρες έκαναν «απεργία-αποχή» οι εκπαιδευτικοί στο ΕΠΑΛ. Τώρα που το ΕΠΑΛ δεν έχει … κανένα πρόβλημα οι εκπαιδευτικοί εργάζονται κανονικά. Μάλιστα στο Γ1 του ΕΠΑΛ που είναι σε καραντίνα επειδή είχε κρούσμα κορονοϊού γίνεται … κανονικά εξαποστάσεως μάθημα, όπως επίσης λένε οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ, και προχωρά και η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και βέβαια «γίνονται» και τα εργαστήρια των τομέων. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα υπάρχει με το Β3 που πολλά παιδιά τυχαίνει να είναι από μακρινό χωριό και το ΚΤΕΛ σταμάτησε τα δρομολόγια γιατί δεν πληρώθηκε από την Περιφέρεια. Τι να κάνουν άραγε οι διδάσκοντες στο Β3; «Απεργία-αποχή»; Εξ αποστάσεως σε όλους ή ζωντανή αναμετάδοση για αυτούς που δεν μπορούν να έρθουν; Σε ποια περίπτωση «έκτακτων γεγονότων» υπάγεται αυτό το ζήτημα και σε ποια εκδοχή διαμαρτυριών εμπίπτει;

Οι διδάσκοντες του Β3 σκέφτονται να ρωτήσουν στην Πέρα Βρύση που υπάρχει και εκεί πρόβλημα με τις μεταφορές μαθητών του Δημοτικού σχολείου. Τι κάνουν εκεί οι συνάδελφοι της Αβάθμιας; Ποιες οδηγίες έχει δώσει η ΔΟΕ; Αλλά από την άλλη τι δουλειά έχουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας με αυτούς της Πρωτοβάθμιας; Ας πούμε στο ζήτημα της απεργοσπασίας των μαθητικών καταλήψεων «πολύ σωστά» η ΔΟΕ δεν αναμείχθηκε καθόλου! Γιατί αν τυχόν το φέρει η κακιά η ώρα και προωθηθεί κάτι ανάλογο στην Πρωτοβάθμια (για παράδειγμα σε απεργία των δασκάλων να εφαρμόζεται εξ αποστάσεως για να μην ταλαιπωρούνται γονείς και μικρά παιδιά με κενά…) τότε η ΔΟΕ θα απευθυνθεί στην ΑΔΕΔΥ που πάλι θα βρει τη συγκεκριμένη οδηγία που θα χρειάζεται. Τη συγκεκριμένη «απεργία-αποχή» που θα «απαντά» στο πρόβλημα! Στο πρόβλημα που έχουν «αυτοί και μόνο αυτοί» και όχι οι διπλανοί τους και οι λίγο πιο πέρα.

Τι νομίζατε δηλαδή; Είναι σοβαρές ομοσπονδίες και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σέβονται τη λειτουργία των σχολείων. Τα δικαιώματα των μαθητών. Τους πονοκεφάλους των γονιών. Και πάνω από όλα τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Κινούνται λελογισμένα. Εκείνα τα …υστερικά «να κάνουμε όλοι μαζί απεργία με κεντρικό και ενιαίο στόχο» … ευτυχώς ξεπεράστηκαν! Δεν ξεσηκώνουν έναν ολόκληρο κλάδο για ψύλλου πήδημα! Γι αυτό και οι διδάσκοντες του Β3 μπορούν απλώς να συνεχίσουν τη δουλειά τους χωρίς να ρωτάνε κανέναν τι θα γίνει. Άσε που η ΟΛΜΕ ζητάει πολύ μαχητικά ραντεβού και διάλογο με την Υπουργό. Που ξέρεις; Μπορεί να καμφθεί η Κεραμέως. Μπορεί και να κάνει …διάλογο! Και να βρεθούν λύσεις για όλα τα Β3, για όλες τις πάνω - κάτω Ραχούλες , για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ν.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: