19 Δεκεμβρίου 2020

ΣΑΜΟΣ | Παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στο Καρλόβασι παρά τις αστυνομικές απειλές


Πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, το Σάββατο στις 11 το πρωί στην πλατεία Καρλοβάσου παρέμβαση της πρωτοβουλίας κατοίκων. Με πανό, μικροφωνική και μοίρασμα της ανακοίνωσης τα μέλη της πρωτοβουλίας επιδίωξαν να ανοίξουν δημόσια το ζήτημα του σεισμού και να συζητήσουν με τον κόσμο για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν αναδειχτεί, καθώς και για την ανάγκη μαζικής πάλης για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων σε ασφάλεια-στέγαση-αποζημιώσεις.

Από νωρίς υπήρχε αστυνομική παρουσία και υπόδειξη να σταματήσουμε την παρέμβαση. Σύντομα η υπόδειξη μετατράπηκε σε απαίτηση από τον διοικητή του ΑΤ Καρλοβάσου που κατεύθασε στο χώρο με περιπολικό και συνοδεία. Οι συγκεντρωμένοι απειλήθηκαν με πρόστιμο 3000€ ο καθένας για το λόγο ότι στο χώρο υπήρχε μικροφωνική και πανό, παρότι τηρούνταν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας! Οι απειλές αυτές συνοδεύτηκαν με τη φράση «σας ξέρουμε», σε μια προφανή προσπάθεια τρομοκράτησης για να μην υπάρχει συνέχεια και πολύ περισσότερο διεύρυνση των κινητοποιήσεων. Τα μέλη της πρωτοβουλίας αντέδρασαν στις απειλές αυτές τις οποίες χαρακτήρισαν απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές. Η πρωτοβουλία κατήγγειλε επί τόπου την παραβίαση του δημοκρατικού δικαιώματος του κάθε πολίτη να εκφράζει τις απόψεις του. Κατήγγειλε ότι για ακόμη μια φορά ο κορωνοϊός αξιοποιείται ως πρόσχημα για να επιβληθεί σιγή ιχθύος στο λαό και να μην υπάρξει καμία διεκδίκηση και κανένας αγώνας. Η παρουσία κόσμου γύρω από την πλατεία και η παραμονή του παρά τις αστυνομικές απειλές ήταν η έμπρακτη υπεράσπιση και στήριξη της καταγγελίας αυτής. Η αστυνομία αποχώρησε και η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με την ανάρτηση των πανό σε κεντρικά σημεία της πόλης.
 

 
Αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να καταστείλει κάθε φωνή διεκδίκησης και αγώνα, να τρομοκρατήσει όποιον τολμά να αντιδρά και να αγωνίζεται. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε έναν τόπο που έχει πληγεί τόσο σοβαρά από το σεισμό, που υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, που η φτώχεια και η εγκατάλειψη εξαπλώνεται, να προφασίζονται ότι η ύπαρξη ενός πανό και μιας μικροφωνικής αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Απειλή για τη δημόσια υγεία είναι η δική τους πολιτική που άφησε τον κόσμο ξεσπιτωμένο, που διέλυσε τα νοσοκομεία, που αντί να διορίζει γιατρούς και νοσηλευτές προσλαμβάνει ξανά και ξανά προσωπικό για τα σώματα ασφαλείας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας για την διεκδίκηση όσων δικαιούμαστε.

19/12/2020

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

www.facebook.com/protovouliakatoikon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: