20 Ιανουαρίου 2021

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ζάλο: Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ένα προηγούμενο διάστημα στο στέκι Ζάλο ξεκίνησε μια προσπάθεια λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης, μετά από πρωτοβουλία που πήρε η συνέλευση του στεκιού.  Η βιβλιοθήκη μας ήδη αριθμεί 300 βιβλία κάθε είδους (πολιτική, ιστορία, λογοτεχνία, φιλοσοφία, οικονομία κ.α) και εμπλουτίζεται συνεχώς. 

Κόντρα στα αφηγήματα που πλασάρονται κάθε τόσο από το σύστημα και θέλουν να παρουσιάσουν τη νεολαία ανεύθυνη, αδιάφορη και απαθή απέναντι στη σημερινή κατάσταση, εμείς αντιθέτως πιστεύουμε πως η νεολαία προβληματίζεται και αναζητά διεξόδους απάντησης στην επίθεση που βιώνει καθημερινά. 

Στόχος μας λοιπόν μέσα από αυτό το εγχείρημα ήταν να φουντώσουμε αυτού του είδους τις αναζητήσεις, να ανοίξουμε διαλόγους και προβληματισμούς με τον κόσμο, διαμορφώνοντας και ένα χώρο που θα είναι ανοιχτός για διάβασμα και συζήτηση. 

Γνωρίζουμε πως μέσα στις συνθήκες αυτές, με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει καθημερινά ο λαός μας υπό την απειλή του ιού και τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από μεριάς του συστήματος, θα αργήσουμε να λειτουργήσουμε ξανά το στέκι μας κανονικά. Ωστόσο αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τη λίστα με τα βιβλία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βιβλιοθήκη μας για τους φίλους του διαβάσματος και για καθένα που ψάχνει την επόμενη αναγνωστική επιλογή του!

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας 

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει το εγχείρημα διαθέτοντας βιβλία στη δανειστική βιβλιοθήκη μας,  θα χαρούμε επίσης να επικοινωνήσει μαζί μας! 

Τη λίστα με τα βιβλία μπορείτε να τη δείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: