27 Φεβρουαρίου 2021

ΧΑΝΙΑ | Προκλητικές συλλήψεις και διαδήλωση για τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα


Ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα σήμερα Σάββατο 27 Φλεβάρη στην πλατεία της Αγοράς, έγινε γνωστό αρχικά πως η αστυνομία είχε προσαγάγει τρεις νεολαίους αγωνιστές και στη συνέχεια έξι.

Οι συλλήψεις αφορούσαν πέντε μέλη του φοιτητικού συλλόγου (μεταξύ αυτών και μέλη του Δ.Σ.) και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας όπως και ένα μέλος της συλλογικότητας Κατάληψη ROZA NERA. Οι προσαγωγές έγιναν μετά από έφοδο σε σπίτια και έξω απ’ αυτά με, πρωτόγνωρα για τα δεδομένα των Χανίων, προκλητικό τρόπο.

Προφανώς και ανεξάρτητα από τα προσχήματα (που μετατράπηκαν σε μηνύσεις με γελοίες κατηγορίες) ο στόχος ήταν η προκλητική τρομοκράτηση μιας λίγο καλύτερα συντονισμένης συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας που παίζεται ανά πάσα ώρα η ζωή του. Ακόμη περισσότερο στόχος ήταν η τρομοκράτηση των φοιτητών που βδομάδες τώρα σπάνε την τρομοκρατία στους δρόμους παλεύοντας για το δικαίωμά τους στις σπουδές κόντρα στη συνολική και ανελέητη επίθεση του συστήματος.

Έγινε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στο αστυνομικό μέγαρο απ’ όπου μετά από αρκετή ώρα απελευθερώθηκαν οι προσαχθέντες και μαζί με τους συγκεντρωμένους, ξανά με διαδήλωση, επιστρέψαμε στην πλατεία της Αγοράς.

Άλλη μια φορά η τρομοκρατία δεν πέρασε. Όμως κανείς δε μπορεί να εφησυχάζει όσο απειλείται η ζωή ενός απεργού πείνας. Πολύ περισσότερο όσο είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας της νεολαίας για το δικαίωμα στις σπουδές, την ελευθερία και τη ζωή, που ήδη πονοκεφαλιάζει τα επιτελεία του συστήματος.

Το μαζικό κίνημα δε μπορεί να ανέχεται την εκτέλεση του Δ. Κουφοντίνα, μα ακόμη περισσότερο το μαζικό κίνημα μπορεί και πρέπει να υπάρξει κόντρα στην επελαύνουσα βαρβαρότητα συνολικά.

Η στοχοποίηση των φοιτητών στα Χανιά από την αστυνομία μαρτυρά το άγχος του συστήματος μετά απ’ αυτό που έχει συμβεί στη Θεσσαλονίκη αλλά και ένα μήνα τώρα σ’ ολόκληρη τη χώρα και ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι ο μαζικός αγώνας της νεολαίας έχει να δώσει πολύ περισσότερα στους νέους γύρους της λαϊκής πάλης. Να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις…

Χανιά 27/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: